Kahdesti kiekko maaliin ja kolmesti nimi historiaan – Laine vakuutti MM-avauksessa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Laine esitti parasta osaamistaan Valko-Venäjää vastaan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Leijonien Patrik Laine teki suomalaista kiekkohistoriaa pelaamalla kaikkien aikojen nuorimpana MM-kisajoukkueessa. Historiaa oli myös se, että hän teki nuorimpana maalin ja sai syöttöpisteen kyseisellä tasolla.

Ennakkoon hehkutettu tulevaisuudentähti Patrik Laine ei jättänyt ketään kylmäksi ensimmäisessä MM-ottelussaan. Hiljattain 18 vuotta täyttänyt Laine iski kiekon kahdesti Valko-Venäjän verkkoon, joista toinen merkittiin lopulta ottelun voittomaaliksi.

Merkittävän maaleista ja syötöstä tekee myös se, että niiden kautta Laineesta tuli nuorin koskaan Suomen MM-joukkueessa maalin tehnyt ja syöttänyt pelaaja. Laine kuitenkin itse suhtautuu saavutuksiin nöyrästi.

− Mukava se on, kun tällaista historiaa pystyy tekemään. Näiden kanssa on hyvä jatkaa eteenpäin, Laine hymyili Suomen 6-2-voittoon päättyneen ottelun jälkeen.

Leijonat tuli hiukan kangerrellen ottelun alkuun, mutta sai koneensa käyntiin toisessa erässä, jonka jälkeen tilanne oli jo 4-1 Suomelle. Kaksi maalia tehnyt ja yhden maalisyötön tarjoillut Laine oli tyytyväinen joukkueen suoritukseen MM-avauksessa.

− Molemmilta oli hiukan hakemista ensimmäinen erä, mutta toiseen tulimme paremmin. Siihen tuli ylivoimia ja alivoimia puolin ja toisin ja päästiin erikoistilanteita hyödyntämään, jonka kautta peli aukesi.

− Voitto on aina voitto ja onneksi saatiin siihen monelle pelaajalle onnistumisia. Täytyy olla tyytyväinen, että saatiin tällainen alku tähän turnaukseen. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin koitoksiin, Laine tiivisti.

Hyvästä iltapuhteesta huolimatta Laine piti jalat maassa.

− Tämä oli vasta ensimmäinen peli, joten ei tässä vielä kannata alkaa hirveästi kehuskelemaan. Ihan hyvin meni ja mukava olla täällä pelaamassa. Ei näitä turhaan kannata myöskään alkaa jännittämään, sillä ovat kiekkopelejä muiden joukossa.

Leijonien avausmaali oli Laineen käsialaa, ja se oli hieno. Laine jätti kiekon taakse Aleksander Barkoville, joka tarjosi vielä maalille takaisin Laineelle ja Tapparassa Suomen mestaruuden tällä kaudella voittanut Laine laittoi kiekon tyhjään Valko-Venäjä-rysään.

− Kivahan siitä oli tyhjään maaliin laittaa, kun hyvä syöttö tuli kaverilta. Jätin sen siihen taakse ja heti se sieltä takaisin tuli, Laine kertasi.

Seuraavaksi edessä on perusrutiinit.

− Tästä mennään nyt jäähdyttelemään ja katsotaan, mitä sen jälkeen keksitään, Laine päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle