Kahden maalin Virta: Olemme nuori joukkue, joka haluaa voittaa pelejä

LIIGA / Haastattelu
Patrik Virran osumat ratkaisivat finaalipaikan TPS:lle.
Patrik Virta oli TPS:n avainhahmo turkulaisjoukkueen raivatessa tiensä Pitsiturnauksen finaaliin kaatamalla isäntäjoukkue Lukon maalein 2-4. Virran yli- ja alivoimamaalit ratkaisivat ottelun voiton TPS:lle.

TPS kiri kahden maalin takaa-ajoasemansa kiinni ottelun 22 minuutilla, Lukon joutuessa kahden miehen alivoimalle. Silloin TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen käytti aikalisänsä ja kaivoi fläppitaulun esiin.

—Kävimme aikalisän aikana 5v3 alivoiman paikat läpi. Olimme hyvässä ryhmityksessä, kaikilla oli hyvä paikat. Viivasta laukaus ja kiekko pomppi aika sopivasti mulle jalkoihin. Nopea kuoletus ja kiekko tyhjiin, sanoo Patrik Virta kerraten tasoitusmaalia.

Virta iski ottelun voittomaalin, kun ottelua oli jäljellä alle puolitoista minuuttia.

—Näin alivoimalla, että vastustajan pakit jäivät kaivelemaan kiekkoa. Ennakoin, että voimme voittaa siinä kaksinkamppailun ja lähdin ehkä vähän läpiajoa haistelemaan. Kiekkohan tuli kuin tulikin sinne, minne ajattelin ja pääsin iskemään maalin.

Virran mukaan TPS:n Pitsiturnauksen aseet lähtevät perusasioista. Luistelu, luistelu ja luistelu.

—Kyllä me luistellaan ihan pirusti. Olemme tosi nopea ennen kaikkea nuori joukkue, joka haluaa voittaa pelejä. Hyvä kiekollinen peli, nopeus ja tiiveys ovat myös etujamme.

TPS saa finaaliin vastaansa joko Sportin tai Ässät. Jos Virta saisi valita vastustajansa, niin vastaus olisi selvä.

—Paha sanoa... Sanotaan vaikka Sport, koska Tommi Tikka pelaa siellä, Virta virnistää.