Kahden maalin Duchene Yhdysvaltojen kaadosta: ”Maalimme olivat aika likaisia”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Matt Duchene livautti illan toisen osumansa Jonathan Quickin ohi sisään.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Matt Duchene oli kahdella maalillaan johdattamassa Kanadaa voittoon Yhdysvalloista, joka tappion myötä jää alkulohkoon. Duchenen mukaan Kanada osoitti, että joukkue pystyy nojautumaan taidon lisäksi fysiikkaansa.

Yhdysvallat iski Kanadan verkkoon maiden välisessä World Cup -ottelussa avausmaalin, kun vajaa neljä ja puoli minuuttia oli pelattu. Kanada ei kauaa aikaa käyttänyt maalista toipumiseen, sillä vain puolitoista minuuttia myöhemmin Matt Duchene iski tasoitusosuman Yhdysvaltojen maalin edestä.

− Meidän täytyi iskeä nopeasti takaisin ja onnistuimme siinä heti. Maalissa "Jumbo" [Joe Thornton] antoi syötön [Marc-Eduard] Vlasicille, jonka hyvä laukaus ikään kuin löysi mailani. Minun tarvitsi vain lyödä kiekko sisään. Hyvin pelattu heiltä kahdelta, Duchene kehui.

"Olemme erittäin taitava, mutta meissä on myös särmää."

Viisitoista sekuntia myöhemmin Corey Perry iski Kanadan johtoon ja viisi minuuttia myöhemmin Duchene pääsi puolittaiseen läpiajoon ja lirutti kiekon toistamiseen ohi Jonathan Quickin. Lopulta Kanada voitti lukemin 4−2. 

− On upeaa pelata tällä tasolla ja upottaa pari maalia sisään. Kaikki pitkät työtunnit maksavat itsensä takaisin tällaisina hetkinä. Haluamme päästä turnauksessa mahdollisimman pitkälle, Duchene hymähti.

Yhdysvallat pelasi ottelussa hyvin fyysisesti, mutta Kanada pystyi vastaamaan vääntöön, mistä kertovat Kanadan maalin lähietäisyydeltä iskemät osumat.

− Rehellisyyden nimissä kolme tai neljä maaliamme oli aika likaisia. Olemme erittäin taitavia, mutta kuten tänään nähtiin, meissä on myös särmää, Duchene totesi tyytyväisenä.

Yhdysvaltojen ja Kanadan välillä on aina jääkiekossa pientä erityistä latausta ja pientä vihanpitoa. Kanada nautti Duchenen mukaan tilanteesta, jossa he pystyivät tiputtamaan Yhdysvallat jatkosta.

− Yhdysvaltoja vastaan oli hieno pelata. He tulivat turnaukseen yhtenä ennakkosuosikkina, ja meillä oli mahdollisuus tiputtaa heidät turnauksesta. Me käytimme mahdollisuuden, Duchene hymyili.

» Lähetä palautetta toimitukselle