K-Vantaan Nuorten Mestiksen mestaruusjoukkueen kapteeni Axel Ojala: "Emme ikinä lopettaneet uskomista"

Muut Sarjat / Haastattelu
Ojala hehkutti yhteen hitsautuneen joukkueen venymiskykyä.
Kuva © Jarno Hietanen
K-Vantaa voitti kolmannessa ja ratkaisevassa Nuorten Mestiksen finaalissa LeKin vieraskentällä niukalla erolla. Joukkueen kapteeni oli yhtä hymyä taiston tauottua. Kiitos mestaruudesta lähti tiiviille joukkuepelille.

Nuorten Mestiksen mestaruuspokaali oli hetkeä aiemmin noussut kohti Lempäälän jäähallin kattoa, kun K-Vantaa oli voittanut kolmannessa finaalissa isäntäjoukkue LeKin maalein 2−1. Myös ottelusarja päättyi samoin luvuin vantaalaisille.

Juhlahumun keskeltä kentän laidalle saapui onnellinen kapteeni Axel Ojala, joka miltei heti haastatteluun saavuttuaan pyysi saada lupaa käyttää voimasanoja.

− Tuntuu helvetin hyvältä. Tämä oli todella upea lopetus kaudelle, jossa on ollut vaikeitakin hetkiä. Jäimme maalieron takia SM-sarjasta pois, mutta tämä on upea lopetus.

K-Vantaa oli aiemmassa tiukassa paikassa Ketterää vastaan tappiolla erän jälkeen jo 4−0, mutta joukkue nousi takaa. Joukkue kairasi itsensä siis vaikeuksien kautta finaaliin − ja lopulta Mestis-mestaruuteen asti.

Haastattelutuokin katkaisi hetkeksi jäänajokone, ja Ojala joutui väistämään nopeasti pois alta. 19-vuotias ei ollut häiriöstä moksiskaan.

− Ei tässä kohtaa tuntuisi, vaikka Zamboni vähän töytäisisikin, hyökkääjä naurahti.

Yhteistyö kantoi läpi raskaan kauden ja pitkien alivoimien

Vuonna 1999 syntynyt Ojala muisteli joukkueensa pitkää kautta,ja löysi yhden yhteisen nimittäjän vantaalaisten menestystarinalle. Kukaan joukkueen sisällä ei näyttänyt luovuttamisen merkkejä.

− Tämä on upea joukkue, ja tässä on monta jätkää, joiden kanssa olen pelannut monta vuotta − aivan junnuista asti. Etenkin tämä peli kuvasti sitä, kuinka taistelimme. Kolme erää ja 60 minuuttia yhdessä. Mestaruus ratkesi tänään nimenomaan yhteistyöhön. Vedimme yhtä köyttä. Emme ikinä lopettaneet uskomista, vaikka meillä välillä oli vaikeaakin.

Lohipaitojen Oliver Kiljunen ja Eetu Peltola joutuivat jättämään pelin kesken ennen aikojaan, sillä nuorille herroille tuomittiin varhaisissa vaiheissa isot rangaistukset päähän kohdistuneesta taklauksesta ja korkeasta mailasta.

− Saimme ottelussa muutaman ulosajonkin, mutta tiimityöllä saimme tämän mestaruuden hoidettua. Juhlallisuuksia johdan esimerkilläni, annan tekojen puhua puolestaan. Antaa muiden pelaajien olla äänessä, Ojala päätti, kiitti, ja poistui pukuhuoneeseen, josta tovin kuluttua kuului hurmioitunutta juhlintaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle