K-Vantaan nuoret jännittävän finaalisarjan valtiaiksi: "Tätä lähdimme hakemaan"

Muut Sarjat / Haastattelu
Nico Björkbacka nappasi kultamitalin lisäksi pudotuspelien pistepörssin voiton.
Kuva © Jarno Hietanen
Jännittävä nuorten Mestiksen finaalisarja päättyi maanantaina Lempäälän täyteen ahdetussa jäähallissa. Vahvan avauserän pelannut K-Vantaa onnistui pitämään kotijoukkueen aisoissa hurjasta loppurynnistyksestä huolimatta, ja vantaalaiset pääsivät juhlimaan Mestis-mestaruutta.

Viime kauden päätteeksi tunnelmat K-Vantaan A-nuorissa olivat apeat, kun joukkue putosi liigasta Mestikseen. Vuotta myöhemmin joukkue päätti kuitenkin kautensa hymyssä suin, nuorten Mestiksen kultamitalit kaulassa. Runkosarjan neljänneltä sijalta pudotuspeleihin ponnistaneet lohipaidat kellistivät matkallaan mestaruuteen Ketterän, runkosarjan voittaneen Jokipojat ja viimeisimpänä finaaleissa LeKin.

— Fiilikset ovat hyvät, tätä lähdimme hakemaan. Ensimmäinen peli täällä oli pettymys, yritimme saada kotona ratkaistua sarjan. Vähän ehkä usko meinasi hävitä, kun tiukassa pelissä tuli turpaan. Hyvin pääsimme kuitenkin nousemaan toiseen peliin, kertasi pudotuspelien pistepörssin voittanu ja myös ratkaisevan finaalin voittomaalista vastannut Nico Björkbacka.

— Tänään sovimme, että ensimmäisestä erästä asti homma kuntoon, ja se kesti loppuun asti. Hyvin tiukka peli tuli kuitenkin loppua kohden.

Ennen maanantain kolmatta finaalia molemmat joukkueet olivat voittaneet kotiottelunsa. Ratkaisupeli oli aikaisempia vähämaalisempi, mutta tapahtumia ottelusta ei puuttunut. K-Vantaa siirtyi avauserässä kahdella vastahyökkäysmaalillaan 0-2-johtoon, mutta kahden ulosajonkin kuormittamana joukkue joutui taistelemaan tosissaan. Päätöserässä LeKi tuli maalin päähän, eikä tasoituskaan jäänyt kovin kauas.

— Kauden mittaan on pari kertaa käynyt näin, että vastustaja tekee yhden ja alkaa tulla rosteriin isot välit ja hyökkäyksiä omiin. Nyt puhuimme tuolla penkilläkin että tänään ei päästetä sitä tapahtumaan, oli kuitenkin kauden viimeinen peli. Uskoimme tekemiseen ja saimme pidettyä pelin hallussa. LeKi sai lopussa pari kovaa paikkaa, mutta veskari hoiteli sitten loput, jakoi Björkbacka arvostusta joukkueelleen.

Nuorten Mestis-finaalit kiinnostivat myös yleisöä molemmilla paikkakunnilla. Ensimmäiseen otteluun Lempäälässä saapui paikalle reilut 400 katsojaa, mutta kahdessa jälkimmäisessä pelissä päästiin reippaasti yli 600 katsojan. Varsinkin maanantain ottelussa Lempäälän jäähalli oli ahtautunut ääriään myöten täyteen.

— Oli hyvä fiilis pelata, yleisö oli mukana molemmilla puolilla. Lempäälässä oli tietysti vähän enemmän LeKi-faneja, mutta eihän se haitannut mitään, naurahti Björkbacka, ennen kuin poistui koppiin juhlimaan joukkuetovereidensa kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle