Kärppien ykkössentteri harmitteli - "Hallittiin täysin koko peliä"

LIIGA / Haastattelu
Oulun Kärpät hävisi taistelun CHL:n finaalipaikasta kotihallissaan, kun Frölunda Indians voitti ottelusarjan yhteismaalein 6–5. Hurjasti taistelleen kärppälauman yksi työn sankareista oli jälleen Joonas Kemppainen.

Kärppien tehokentän keskushyökkääjä Joonas Kemppainen oli jälleen Kärppien avainpelaajia oululaisten taistellessa CHL:n finaalipaikasta Frölunda Indiansia vastaan. Tällä kertaa huikeita minuutteja illasta toiseen pelaavan Kemppaisenkaan apu ei riittänyt.

Kärppäsentterin mielestä kotijoukkue oli kuitenkin vieraita selvästi parempi.

− Hallitsimme koko peliä aivan täysin. Juuri nyt tuntuu kyllä raskaalta, ja vielä raskaammalta tuntuu sen takia, että peli oli noin hyvin hallussa, Kemppainen harmitteli.

Kärpät kompastui lopulta perisyntiinsä: maalintekoon. Isännillä oli läjäpäin laatupaikkoja, mutta maaleiksi ne konkretisoituivat harvoin.

Etenkin kolmanteen erään Kärpät viritteli todella vauhdikkaan takaa-ajon ja nousikin jo rinnalle, mutta ohi vauhti ei lopulta aivan riittänyt.

− Kaikki laitettiin päätöserässä peliin, mitä tankista löytyi. Toisaalta, jos ajattelee tarkemmin, niin meidän olisi pitänyt voittaa useammalla maalilla jo varsinaisella peliajalla, Kemppainen miettii.

Kemppainen urakoi huikeita minuutteja pelistä toiseen. Peliaikakeskiarvo on 19-20 minuutin tuntumassa. Se on paljon isokokoiselle hyökkääjälle.

− Kesällä on treenattu sen takia, että nyt jaksaa. Välipäivät täytyy viettää kuin huippu-urheilija. Täytyy syödä oikein ja nukkua tarpeeksi. Jos siitä alkaa lipsumaan, niin sitten ei kyllä jaksa.

− Itselläni ei nyt paina kyllä yhtään. Tuntuu, että voisi enemmänkin pelata.

Illan vastustajaa Kemppainen piti hieman erilaisena, kuin Kärppien liigavastustajia.

− Ei liigassa kukaan aja koko ajan vastaan ja paineista jatkuvasti. Kiva nähdä tuollaistakin, Kemppainen päätti.