Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen: Monitoimiareena edennee syksyllä

LIIGA / Haastattelu
Tommi Virkkunen astuu maineikkaan Juha Junnon saappaisiin.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärppien uusi toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kertoo, että Kärpät on kiinnostunut omistamaan korkeintaan pienen osan Ouluun mahdollisesti rakennettavasti monitoimiareenasta.

Liigan jättiläinen Oulun Kärpät astuu tänä syksynä uuteen aikaan, kun legendaarinen ja kiitelty entinen toimitusjohtaja Juha Junno vaihtui loppukeväällä uuteen pomoon, Tommi Virkkuseen. Virkkunen on tuttu mies, sillä hän istui aiemmin seuran puheenjohtajana, mutta on silti selvää, haaste on valtava.

Astuit aika isoihin saappaisiin. Miten on lähtenyt rullaamaan?

− Ihan kivasti on lähtenyt. Hyvää työtä täällä on pitkään tehty.

Onko tullut mitään yllätyksiä vastaan toimenkuvassa vai onko työ ollut sitä, mitä olisit odottanutkin?

− Ehkä tietyllä tavalla se toimenkuvan laajuus. Välillä alkoholitarkastajan kanssa mietitään asioita ja välillä olet tekemisissä pelaajien tai fanien tai kumppanien kanssa. Mutta ei nyt mitään sellaista isoa yllätystä.

Monitoimiareena on ollut aika ajoin tapetilla. Onko sen suhteen nyt minkälainen tilanne?

− Kaupunki tutki vanhan jäähallin infran ja kävi sitä läpi ja toisena vaihtoehtona on rautatieasemalle tehty suunnitelma. Minulla on semmoinen kutina, että nyt syksyn aikana päästään siinä asiassa vähän eteenpäin. Tietenkin meille olisi iso tavoite se. Näen, että Oulu tarvitsee sellaisen ennen kaikkea kokonaisuutena. Kaikki ne muutkin tapahtumat sinne jääkiekon lisäksi. Näin oululaisena haluaisin, että yritetään ja tehdään kaikkemme, jotta saataisiin areena tänne.

Haluaisiko Kärpät olla tässä hallissa omistajana vai yhtenä käyttäjänä?

− Ajattelemme etupäässä niin, että Kärpät olisi se, joka pystyisi pyörittämään sitä areenaa ollen niin sanotusti management-yhtiössä vahvassa roolissa. Voi olla, että pienellä osalla mukana omistamassa, mutta enemmän se pyörittäminen olisi Kärppien juttu.

Kärpät osti suhteellisen isolla yrityskaupalla musiikkifestivaalia järjestävän Qstock Oy:n. Oliko siinä mielessä strategisia synergioita?

− Qstockissa ostettiin osaamista sekä tähän nykyiseenkin ja toivottavasti tulevaan monitoimiareenaan. Heillä on suhteet sinne artistiagentteihin. Se on omanlaisensa viihdetapahtuma niin kuin jääkiekkokin, mutta Qstock pyörii sinänsä omana yhtiönään. Me yritämme tuoda omaa osaamistamme siihen, mitä meillä on.

Nimenomaan tämä monitoimiareena voisi olla sellainen yhtymäkohta, järjestetään välillä jääkiekkoa ja välillä konsertteja?

− Totta kai monitoimiareena pyöriäkseen tarvitsee jääkiekon lisäksi toisen mokoman erilaisia tapahtumia. Siinä konsertit ja erinäköiset tapahtumat, konferenssit ja muut on isossa osassa. Siihenhän nivoutuu tietenkin Qstock todella hyvin.

Naisten maajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen on hehkuttanut ruotsalaista mallia, jossa miesten liigaseurat on suorastaan velvoitettu ylläpitämään myös naisten joukkuetta. Näetkö naisten jääkiekolla osaa Kärpät Oy:n toiminnassa?

− Emme sulje sitä vaihtoehtoa missään nimessä pois. Tässä vaiheessa ajatukset ovat siinä, että teemme naisten kanssa yhteistapahtumia. Jotain ideoita tässä jo vähän onkin siihen suuntaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle