Kärppien Mikko Manner kehui uutta tähtipelaajaansa: "Oliko jopa bobbyorrmaisia suorituksia"

LIIGA / Haastattelu
Tappiosta huolimatta Manner näki ottelussa paljon hyvää.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärpät ei onnistunut avaamaan ensimmäisessä kotiottelussaan kotikaukalon voittosaldoaan kauden ensimmäisessä pelissä Raksilan jäähallissa.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner ei ollut omaan joukkueeseensa tappiosta huolimatta pettynyt.

– Tiukka peli. Eilen [Jussi] Rynnäs vei pitemmän korren, ja tällä kertaa [EmilLarmi vei voiton. HPK ansaitsi voittonsa. Erittäin hyvä peli-ilme meiltäkin. Joukkue on pelannut sillä tavalla molemmissa peleissä, kuten on pitänytkin. Kuitenkin pisteet menivät näistä kahdesta pelistä meille 4–2.

Kärpät oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, osittain jäähyjakauman vuoksi, mutta myös muutenkin. Viimeistely ei kuitenkaan onnistunut. Kuvaavaa on, että HPK:n Larmi torjui ottelussa 38 kertaa, Kärppien Rynnäs torjui 17 kertaa.

– Tietty suoraviivaisuus ja tylyys maalinteossa varmaan puuttuivat meiltä. Joukkueemme oli kuitenkin suoraviivainen ja nopea. Taisimme ampua 73 laukausta. Erikoistilannepelaaminen olisi pitänyt tänään olla parempaa, se on klisee, mutta kuitenkin totta. Erikoistilanteet pitää saada plussalle, silloin menestyy.

Kärppien uudet hankinnat ovat alkukauden otteiden perusteella osoittautuneet onnistuneiksi hankinnoiksi. Erityiset kehut sai englantia äidinkielenään puhuva Teemu Kivihalme, joka on syyskuun loppuun asti Kärpissä try out -sopimuksella.

– Aivan huikea suoritus Kivihalmeelta. Oliko jopa bobbyorrmaisia suorituksia. Hän otti kiekon alhaalta ja toi sitä ylös. En ole aikoihin nähnyt Liigassa noin pelirohkeaa ja hyvää luistelijaa. On ihme, jos ei kotiyleisö tule häntä katsomaan ja rakastamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle