Kärppien Komulaiselle kelpaisi enempikin peliaika

LIIGA / Haastattelu
Komulainen kerkesi säikäyttää katsojat pahan näköisellä tilanteella.
Kuva © Jouko Kylmäoja, http://www.kylmaoja.net
Joonas Komulainen pelasi edellisen liigapelinsä 28.10 Sportia vastaan. Torstai-illan kamppailussa Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan mies nähtiin tositoimissa kuukauden tauon jälkeen.

Kärppien tämänkin kauden rosteri on kiven kova ja kilpailu pelipaikoista sitäkin kovempaa. Voittavaa kokoonpanoa harvoin muutetaan, ja usein ainoa keino päästä pelaamaan on jonkun loukkaantuminen. Julius Junttilan loukkaantumisen myötä nelosketjun laitahyökkääjä Sebastian Aho nostettiin kolmosketjuun ja nelosketjuun aukesi laitahyökkääjän paikka.

Tätä paikkaa Blues-ottelussa täytti Simon Suoranta ja torstai-illan HPK-kamppailussa oli Joonas Komulaisen vuoro. Komulainen toi nelosketjuun sähäkkyyttä ja energiaa ja ketju sai täytettyä heille asetetut tavoitteet.

− Saimme tehtyä niitä asioita, mitä oltiin sovittu. Aiheutettiin jäähyjä ja painetta vastustajan päätyyn ja liikuttiin hyvin, Komulainen kertasi ketjunsa peliä.

Omaankin peliinsä hyökkääjä oli tyytyväinen, vaikka kuukauden pelaamattomuus aiheuttikin ylimääräisiä perhosia vatsanpohjaan.

− Pelaaminen tuntui hyvältä ja omasta mielestä meni hyvin. Tottakai oli vähän erilainen fiilis koko päivän, että kun on pelipäivä ja pääsee pelaamaan. Pikkaisen oli tohinaa jo päivällä ja pelin alussa.

Kuluvalla kaudella ja kaudella 2013-2014 Komulaisen rooli on ollut erilainen kuin aiemmin. Keväällä 2013 mies pelasi vielä kakkosketjun keskushyökkääjänä, mutta saman vuoden syksyllä rooli vaihtui tyystin. Keskushyökkääjää alettiin istuttaa pääasiassa nelosketjun laitaan ja kilpailun ollessa kovaa, Komulaisen peliaikakin väheni selkeästi.

Mies myöntää roolin muutoksen vaikuttaneen muun muassa itseluottamukseen ja motivaatioon.

− Kyllähän se väkisin vähän vaikuttaa, mutta pitää pyrkiä aina nollaamaan ne. Meillä on joukkueessa niin paljon hyviä pelaajia, ja jonkun on pakko huilata joskus. Se on nyt ollut mun rooli tässä jo jonkin aikaa, ja minä koitan elää sen kanssa ja tehdä niin paljon hommia kuin vain pystyn.

− Itse en valitettavasti pysty siihen vaikuttamaan, että milloin mut kentälle laitetaan. Yritän vaan tehdä hommia ja toivoa, että pääsen pelaamaan enemmän.

Vain maalivahtina pelaaminen kokeilematta

Komulainen on liigauransa aikana ehtinyt pelaamaan monenlaisessa roolissa. Tutuksi ovat tulleet niin kärkiketjut kuin nelosketjukin. Mies on pelannut laitahyökkääjänä ja sentterinä sekä puolustajanakin.

− Uskoisin, että luontevin paikka minulle olisi ensinnäkin tietysti hyökkääjä, mutta varmaan keskushyökkääjä on se, missä itse olen parhaimmillani. Ketju ja ketjukaverit kuitenkin vaikuttavat paljon. Ei minulla ole mitään laiturinkaan roolia vastaan, mutta näen itseni enemmän sentterinä.

Komulaisen ja Kärppien sopimus päättyy tähän kauteen. Hyökkääjä ei ole vielä miettinyt tulevaa, vaan haluaa keskittyä ensin tähän kauteen, ja miettiä sopimusasioitansa vasta keväällä.

− En ole vielä miettinyt yhtään. Mennään ihan rauhassa ja katsotaan keväämmällä, kun niiden aika on. Tämä kausi on Kärppien kanssa ja Kärppien kanssa mennään nyt. Ei ole tulevaisuudesta sen kummempaa tietoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle