Kärppäluotsilta raju kommentti tuomaritoiminnasta - "Karhunpalvelus suomalaiselle jääkiekolle"

LIIGA / Haastattelu
Marjamäki kommentoi muun muassa tuomaritoimintaa välieräsarjan jälkeen.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Kärpät kellisti lopulta JYPin vaikeimman kautta ja eteni liigafinaaleihin. Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi välieräsarjaa ja myös tuomaritoimintaa kovin sanoin.

Kärpät selvitti tiensä liigafinaaleihin vaikeimman kautta. JYP laittoi oululaiset todella ahtaalle aivan viime metreille saakka, mutta lopulta välieräsarja ratkesi Kärppien eduksi.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki oli ottelusarjaan tyytyväinen.

− Meidän huonoin peli oli se ensimmäinen peli, vaikka voitimme sen. Pelasimme todella korkealla tasolla pelit 3-6 ja tänään oli sitten tällainen taisteluottelu, Marjamäki summasi välieräsarjan.

− Harmittaa, kun pelasimme Jyväskylässä kolme hyvää peliä, mutta emme voittaneet kertaakaan. Onneksi kestimme paineet ja saimme neljä voittoa kotona. Se oli tämän ottelusarjan ratkaisu.

Ottelusarja ei mennyt missään nimessä käsikirjoituksen mukaan. Alussa nähtiin järjettömiä maalimääriä. Marjamäki teki matkan varrella myös suhteellisen suuria kokoonpano muutoksia.

Viime metreillä vaihtui muun muassa pelaava maalivahti, kun Tomi Karhunen nappasi ykkösmaalivahdin paikan takaisin itselleen.

− Jos olisi mennyt munille, minut olisi lahdattu tuolla torilla. Jokaisen tappion jälkeen teimme suuria muutoksia. Niissä täytyy vain kuunnella sydäntään, vaikka joskus se voi hölmöltä tuntuakin, Marjamäki taustoitti kokoonpanomuutoksiaan.

Tuomaritoiminnan noustessa esiin, kärppäluotsilta kuultiin yllättävänkin kova lausunto.

− En minä viitsi sitä nyt tässä enempää kommentoida, Marjamäki aloitti, mutta ei lopulta malttanut vaieta:

− Viime vuonna Minskin MM-kisoissa oli 16 liigapelaajaa ja otimme eniten jäähyjä. Teemme nyt ison karhunpalveluksen suomalaiselle jääkiekolle. Kaikki voivat vetää siitä omat johtopäätöksensä.

− Kesällä on muutosten aika, mutta se on (Kimmo) Ranniston ja muiden asia. Tälle kaudelle tämä ei varmasti enää miksikään muutu, Marjamäki päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle