Kärppäkapteeni Kukkonen ei finaalipaikasta huolimatta vielä juhli: "Työmme on kesken"

LIIGA / Haastattelu
Kukkonen pääsi tuulettamaan finaalipaikan lisäksi maalia.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärpät selvitti keskiviikkona tiensä tämän kevään finaaleihin. Joukkueen kapteeni Lasse Kukkonen oli tyytyväinen joukkueensa esitysten kehitykseen SaiPa-sarjan aikana, muttei lähtenyt sen suuremmin paukuttelemaan henkseleitään voiton jälkeen.

Kärppien ja SaiPan välinen välieräsarja oli lopulta viiden ottelun mittainen. Sarja oli kenttätapahtumiltaan tiukempi, kuin mitä pikainen vilkaisu loppulukemiin voisi antaa ymmärtää. Samoilla linjoilla liikkui myös Kärppien Lasse Kukkonen.

− Tämä oli erittäin kova ja vaikea sarja meille. Jokaisessa pelissä sai todella vääntää tiukasti voiton eteen. Olimme kuitenkin niissä kovimmissa hetkissä hyviä, kun sitä todella tarvittiin, ruoti Kukkonen mennyttä sarjaa.

Keskiviikon viides osaottelu ei Kukkosen mukaan tehnyt poikkeusta sääntöön, jonka neljä edellistä kamppailua olivat luoneet.

− Molemmat pelasivat tarkasti, mutta pyrkivät kuitenkin olemaan aktiivisia kiekon kanssa ja luomaan hyviä pitkiä hyökkäyksiä. Eli siten se ei poikennut juurikaan neljästä ensimmäisestä pelistä.

Yksi suuri edellytys joukkueen menestymiselle pudotuspeleissä on jatkuva eri pelin osa-alueiden kehitys. Kukkonen löysikin asioita, joissa Kärpät on mennyt eteenpäin HPK-sarjaan verrattuna.

− Kiekollinen nopeutemme kasvoi välieriin ja edelleen tämän sarjan kuluessa. Sitähän tämä on, aina pitää pystyä nostamaan pykälällä sitä omaa tekemistä. Siihen meidän pitää myös jatkossa pystyä, kommentoi Kukkonen.

Mitkä ovat sitten niitä asioita, joissa Kärpät voi vielä kehittyä?

− Monissa asioissa voimme olla vielä parempia. Erikoistilannepelaamista pitää erityisesti pystyä parantamaan. Myös tietynlaista jämäkkyyttä ja suoraviivaisuutta pelaamiseen tarvitaan vielä lisää.

Kohti finaaleita

Kärpät pelaa tänä keväänä ensimmäistä kertaa finaaleissa sitten kevään 2009, jolloin se hävisi kullan suoraan neljässä ottelussa JYPille.

− Tämä on todella suuri asia niin joukkueelle, kuin myös minulle henkilökohtaisesti. Sen takia hommia paiskitaan joka päivä, että pääsisi pelaamaan isoista unelmista, kertoi Kukkonen uunituoreen finaalipaikan merkityksestä.

Vaikka finaalipaikka onkin suuri asia, ei se vielä kärppäjoukkuetta ja Kukkosta tyydytä.

− Mikään ei kuitenkaan nyt muutu, sillä työmme on vielä kesken. Jatkamme huomenna laadukasta työntekoa, jolla valmistamme itseämme ja joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla seuraavaan haasteeseen.

Kysymykseen paremmin Kärpille sopivasta finaalivastustajasta, on vastaus hyvin selkeä.

− Olemme siten hyvässä tilanteessa, että meidän ei tarvitse sellaisia miettiä. Tappara ja Lukko ratkovat oman paremmuutensa jossain siellä toisaalla, ja aikanaan toinen luistelee vastaan. Koska emme siihen asiaan voi itse vaikuttaa, ei sille kannata uhrata ajatuksia, päätti Kukkonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle