Kärpissä debytoinut Olausson odottaa kauden alkua innolla

LIIGA / Haastattelu
Luulajassa yhtä aikaa pelanneet Mika Pyörälä ja Niklas Olausson löysivät nopeasti yhteisen sävelen Oulun Kärpissä.
Kuva © Teemu Soini
Hyvällä liikkeellä pelannut KalPa kaatoi keskeneräisen kärppäjoukkueen runsasmaalisessa harjoitusottelussa luvuin 3-5. Maalinteko alkoi jo parin peliminuutin jälkeen, kun Mika Pyörälä iski Kärpille ylivoimamaalin Niklas Olaussonin aloitusvoitosta.

Oulun Kärppien uusi ruotsalaissentteri Niklas Olausson tietää, että häneltä odotetaan Oulussa paljon.

− Saimme tänään paikkoja aikaan, mutta olemme jatkossa parempia. Tämä oli ensimmäinen pelini viiteen kuukauteen, joten vie hieman aikaa löytää pelituntuma. Lisäksi olen ollut Oulussa vasta kolme päivää. Odotan innolla kauden alkua.

Olausson pelasi KalPaa vastaan Kärppien ykkösketjussa Ruotsin pääsarjasta tuttujen pelaajien kanssa.

− Mielestäni he ovat molemmat todella hyviä jätkiä. Pelasin Mika Pyörälän kanssa Luulajassa ja tiedän, että hän on hyvä pelaaja. Mikko Lehtosen tiedän Skellefteåsta, hän teki aina maalin meitä vastaan. Saimme tänään paljon aikaan, emme ehkä niinkään painetta, mutta meillä oli selviä maalipaikkoja. Pitää tehdä työtä sen suhteen ja tehdä maaleja.

Rennon ja tyytyväisen oloinen ruotsalainen on pitänyt Oulussa viettämästään ajasta.

− Joukkue on todella hyvä, ja pelikaverit ovat mukavia. Kerkesin hieman tutustua kaupunkiin eilen, ja se vaikutti kivalta ja kauniilta.

Kärppien pelaaminen jätti vielä toivomisen varaa. Olausson ei kuitenkaan ollut huolissaan.

− Joukkue tarvitsee oman aikansa, mutta olemme menossa oikeaan suuntaan. Otamme oppia tästä pelistä eteenpäin mentäessä.

Uusi joukkue tarvitsee kärsivällisyyttä ja työntekoa

Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen oli samoilla linjoilla Olaussonin kanssa pelin jälkeen.

− Meidän pitää olla todella kärsivällisiä tämän homman rakentamisessa. Tänään oli hyvä esimerkki siitä, että vielä on pitkä tie edessä. KalPa oli todella hyvä.

− Meillä oli vaikeuksia heidän liikkeen kanssa, ja heidän kova paine aiheutti meille ongelmia omassa päässä. Positiivista oli kauden ensimmäinen ylivoimamaali. Kokonaisuutena meidän pelimme oli aika valjua, joten pitää huomenna tulla aikaisin tekemään taas hommia, totesi Suikkanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle