Kärpät nitistänyt Aaltonen: "Venäjällä pelaaminen muutti minua"

LIIGA / Haastattelu
Mies ja jääkiekkotaiteilijan työväline tuottivat jälleen tulosta.
Juhamatti Aaltonen saapui pitkästä aikaa pelaajana Raksilan jäähalliin, tällä kertaa vierasjoukkueen nutussa. HIFK voitti Kärpät maalein 1–3. Aaltonen oli kaikissa HIFK:n maaleissa mukana ja merkkautti itselleen tehopisteet 2+1.

Aaltosen peluu Raksilaan herätti tunteita niin katsomossa kuin pelaajassa itsessäänkin. Kesken ensimmäisen erän mainoskatkon Raksilan hallin ruudulla näytettiin pätkiä Aaltosen ja tänään vaihtoluukkua aukoneen – niin ikään entisen kärppäpelaajan – Niklas Bäckströmin peliotteista Kärpistä.

– Se oli hieno ele Kärpiltä, iso hatun nosto heille. Iso kunnia ja kiitos siitä. Kyllähän se tunteisiin meni. Tämä oli minulle erityinen ilta ja tietenkin olen onnellinen, että voitettiin. Ennen peliä jännitti paljon, että saapa nähdä mitä tästä tulee. Sitten oli vaan laitettava tunteet sivuun. Kentällä taistellaan ja pelin jälkeen ollaan kavereita, Aaltonen sanaili ottelun jälkeen.

Aaltonen on tunnettu kaukaloiden taiteilijana, joka on usein mieluummin kikkaillut itse, kuin syöttänyt. 31-vuotias Aaltonen kokee kuitenkin viime vuosina muuttuneensa pelaajana.

– Ensimmäisessä meidän maalissa olin hyvällä paikalla keskellä mutta sitten Kärpät peitti vetopaikat, niin oli laitettava sivummalle nuoremmalle jätkälle Miro Heiskaselle, joka sitten saikin siitä maalin tehtyä. Pelityylini on hieman muuttunut, olen vähän enemmän alkanut hakea syöttöjä. Se on vähän huonokin juttu, pitäisi olla välillä itsekkäämpi ja ampua enemmän. Vähän enemmän olen muuttunut pelintekijäksi aiempiin vuosiin verrattuna. Venäjälle kun menin, niin siellä oli enemmän syöttelyä ja sieltä se syöttöjen lisääntyminen omaan peliin on lähtenyt, Aaltonen analysoi.

Ottelun jälkeen Aaltonen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen. 

– Iso voitto meille, täällä on aika usein tullut pääkaupunkiseudun joukkueille isosti käkättimeen. Hieno taistelu, aika purjeessa oltiin välillä, mutta hyvin käytettiin paikkamme, Aaltonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle