Kärpät-dynastia nousi aallonpohjasta - "Tuntui takkuiselta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Joonas Donskoi paransi peliään kuin sika juoksua.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Joonas Donskoi pelasi eilen Tanskaa vastaan huomattavasti paremmin kuin avauspelissä USA:a vastaan.

Leijonien Tappara-taustainen puolustaja Tuukka Mäntylä on kehunut, ettei ole ikinä nähnyt yhden kentän dominoineen kotoisen Liigan pudotuspelejä kuten Donskoin ja Joonas Kemppaisen ketju tällä kaudella.

Kaksikosta kuitenkin vain Kemppainen pystyi hyvään suoritukseen Yhdysvaltoja vastaan. Myös Donskoi itse myöntää pelanneensa vaisusti.

− En ole tyytyväinen Jenkit-peliin, se tuntui vähän takkuiselta. Ottaa aina oman aikansa, että pääsee uuden ketjun kanssa yksiin. Tanska-peli tuntui jo paljon paremmalta, mutta vieläkin pystymme ketjun kanssa parantamaan, Donskoi sanoi.

Yhden pelin mittaisen aallonpohjan jälkeen Donskoi on jälleen noususuhdanteessa. Leo Komarovin mukaan MM-karkeloissa jopa NHL-pelaaja tuntee pientä kutinaa ensimmäisessä pelissä.

Kisojen ensikertalainen Donskoi saattoikin puristaa mailaa USA-ottelussa hieman liian lujaa.

− Vaikea sanoa, mikä siinä oli. Se oli ensimmäinen MM-pelini, joten ehkä siinä oli vähän yliyrittämistä. Rennosti koitan pelata, Donskoi mietti.

Nyt, kun Leijonat ja Donskoi avasivat pistetilinsä Tanskaa vastaan, ilme voi tämän iltaisessa Norja-pelissä olla jo huomattavasti parempi.

− Sama peli tämä on. Kaksi sinistä viivaa, ja punaviiva. Antaa mennä vain.

» Lähetä palautetta toimitukselle