Jyri Junnila: "On hyvä että kaikille löytyy paikka harrastaa"

LIIGA / Haastattelu
Jyri Junnila on mukana Teräs-Kiekon 35-vuotisjuhlallisuuksissa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Jyri Junnila on yksi Teräs-Kiekon 35-vuotisjuhlaottelussa nähtävistä nimistä. Junnila kertoi Jatkoajalle mietteitään viime kaudesta ja tulevasta ottelusta.

Jyri Junnilan kesäharjoittelua on varjostanut olkapäävamma, joka on myös laittanut miehen harjoitusohjelman uuteen uskoon. Tulevaan kauteen valmistautuminen on kuitenkin jo hyvällä mallilla.

- Olkapääni leikattiin alkukesästä, joten se piti ottaa huomioon treenejä suunnitellessa. Kovasti olen tehnyt töitä olkapään kuntoon saamiseksi ja peruskuntoa olen pystynyt kehittämään koko ajan.

Viimeiset viisi kautta KalPaa edustaneen Junnilan sopimus kuopiolaisseuran kanssa päättyi keväällä ja hyökkääjästä tuli vapaa agentti. Junnilan tulevan kauden osoite on toistaiseksi kysymysmerkki. Verkot ovat kuitenkin jo vesillä uuden seuran löytämiseksi.

- Minulla ei ole tällä hetkellä sopimusta. Liiga on ensisijainen vaihtoehtoni, mutta pidän kaikki vaihtoehdot auki.

KalPan osalta viime kausi päättyi loistavan runkosarjan jälkeen puolivälierätappioon, kun Rauman Lukko pudotti kilpipaidat jatkosta voitoin 4-2. Karvaasta tappiosta huolimatta Junnila näkee KalPan kaudessa paljon hyvää.

- Edelliskauden sukelluksen jälkeen teimme hienon nousun pudotuspeleihin. Pystyimme pelaamaan voitosta joka pelissä.

CHL hyvä kokemus

KalPa oli mukana myös viime kaudella ensimmäistä kertaa pelatussa Champions Hockey Leaguessa. Joukkue sijoittui lopulta alkulohkonsa kolmanneksi seitsemällä pisteellä. Junnila pitää Mestareiden liigaa tervetulleena piristyksenä alkukauteen.

- CHL sarjana on hyvä, koska tulee erilaisia vastuksia vastaan. Muuten alkusyksynä pelattaisiin harjoituspelejä Liiga-joukkueita vastaan, joita vastaan pelataan myös kauden aikana useasti. On myös mukavaa, etteivät alkusyksyn pelit koostu vain harjoitusotteluista, sillä CHL-peleissä voitoilla on merkitystä jatkoon pääsyn vuoksi. CHL-pelit ovat viihdyttäviä, joten toivottavasti myös katsojat löytävät paikalle.

Kasvattajaseuran juhlaottelu

Heinäkuun 25. päivä on merkitty Junnilan kalenterissa isoin kirjaimin. Junnilan kasvattajaseura Raahen Teräs-Kiekko pelaa tuolloin 35-vuotisjuhlaottelunsa seuran kovimmista kasvateista koottua tähdistöjoukkuetta vastaan. Junnila odottaakin tapahtumaa jo innolla.

- Oma pelaamiseni on vielä epävarmaa olkapään kuntoutuksen vuoksi, mutta uskon, että tapahtumasta tulee hieno ja viihdyttävä. Pelaamisestani riippumatta osallistun tapahtumaan.

Junnila kuuluu Teräs-Kiekon vuonna 1984 syntyneiden ikäluokkaan, jota pidetään yhtenä seuran historian lahjakkaimmista ikäluokista. Junnila pelasi Teräs-Kiekossa vuoteen 2000 saakka, kunnes siirtyi B-juniori-ikäisenä Oulun Kärppiin. Junnila muisteleekin lämmöllä juniorivuosiaan Teräs-Kiekossa.

- Joukkueemme oli hyvä ja pelaaminen oli hauskaa. Pelit paikallisvastustaja Kiekko-Vesan kanssa olivat aina tiukkoja ja jännittäviä.

Teräs-Kiekko tunnetaan yleisesti juniorilahjakkuuksien hautomona. Seuran riveistä ovat lähtöisin muiden muassa Joonas Donskoi ja Miikka Salomäki. Mikä tekee Teräs-Kiekosta niin hyvän kasvattajaseuran? 

- Minusta on tärkeää, että juniorina saa harrastaa monia eri lajeja ja tähän Teräs-Kiekossa kannustettiin. Itse harrastin pesäpalloa ja jalkapalloa jääkiekon ohella yläasteelle asti.

Teräs-Kiekko teki viime kaudella paluun edustuskiekkoiluun 20 vuoden tauon jälkeen ja joukkue pelaa nykyisin kolmosdivisioonan pohjoislohkossa. Junnilan mielestä kasvattajaseuran paluu kiekkokartalle on vain positiivinen juttu. Teräs-Kiekon paluu luo myös paikallisasetelman kaupungin toisen joukkueen, Raahe-Kiekon kanssa, vaikka toistaiseksi seurat pelaavatkin eri sarjatasoilla.

- On hyvä, että kaikille löytyy paikka harrastaa. Jos Raahessa joskus vielä pelataan paikallispelejä, toivottavasti siellä on yhtä hyvä tunnelma kuin menneinä vuosina.

» Lähetä palautetta toimitukselle