JYPin valinnut Suomela ylistää ketjukavereitaan: "Hiton hyviä hyökkääjiä!"

LIIGA / Haastattelu
Suomela on päässyt jo tuulettamaan maaleja uusien joukkuekavereidensa kanssa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Kaikki tietävät syyt, joiden takia monet pelimiehet jättivät Espoon Bluesin taakseen. Jatkoaika selvitti Antti Suomelalta syyt, miksi taitava sentteri päätyi juuri JYPiin.

Viime kautisesta Espoon Bluesista yksi pelaaja erottui eritoten positiivisessa mielessä. Lähes täydestä tuntemattomuudesta suuren yleisön suosikiksi nousu tapahtui silmänräpäyksessä.

52 otteluun isketyt 26 tehopistettä oli kova suoritus mollivoittoisen Blues-tarinan keskellä. Viime kaudella annetuilla näytöillä kysyntää oli varmasti muuallakin kuin Jyväskylässä.

Mutta miksi juuri JYP ja Jyväskylä, Antti Suomela?

− Oma käsitykseni oli alunperinkin, että valitsen JYPin. Sen jälkeen vielä kyselin tutuilta tästä seurasta, ja kuulin pelkkää hyvää.

Sopeutuminen JYPiin oli ilmeisesti sujunut niin hyvin, että hän oli onnistunut nappaamaan jo viime kaudella seurassa viilettäneen pelaajan numeron. Kauden alussa Valtteri Hotakaisen selässä on nähty numero 21, kun aiemmilla kahdella kaudella siellä on ollut 14.

− Ei tarvinnut yhtään vääntää numerosta, sillä Hotakainen halusi itse vaihtaa numeroa. Olisin halunnut pitää pelinumeron 60, koska käytin sitä jo viime kaudella, mutta se oli jo varattu, Suomela selvensi.

CHL:n puolella meno on ollut mollivoittoisempaa kahden tappion ja yhden voiton myötä, mutta harjoituspeleissä joukkueen tulokset ovat olleet parempia.

Tiistai-iltana pelattu Jukurit-ottelu oli vimeinen harjoitusottelu, josta hurrikaaniryhmä nappasi 4−1-voiton. Suomela itse oli joukkueen ykköstähti iskien tehot 1+2.

− Ihan hyvät fiilikset, vaikka CHL:ssä tullut tappioita. Peli menee kuitenkin eteenpäin, ja olemma valmiita, kun kausi alkaa, Suomela lupasi.

− Henkilökohtaisella tasolla homma on toiminut tehopisteiden muodossa, mutta puolustuspäähän riittää parannettavaa. Hieman kun saa kokonaisvaltaisuutta, niin voi olla tyytyväinen.

Tuhoisa ketju

Jyväskyläläisyleisö sai viitteitä uuden tehoketjun syntymisestä jo puolitoista viikkoa sitten pelatussa Linköping-ottelussa, eikä meno hiipunut Jukureita vastaan.

JYP iski jo avauserässä taululle 3−0-lukemat, Jani Tuppuraisen kahdella ja Henri Kannisen yhdellä osumalla. "TSN-ketju" onkin tuntunut saavan yhteispelinsä valmiille tasolle jo varhaisessa vaiheessa.

− Heti alussa homma lähti jo toimimaan. Olemme samalla aaltopituudella, joten äijien kanssa on nautinto painaa hommia. Hiton hyviä hyökkääjiä, Suomela iloitsi.

Entä mitä Suomela tältä ketjulta hakee? Usein jääkiekkoilijat puhuvat vain joukkueen tavotteista, mutta siinä sivussa on luonnollisesti myös henkilökohtaisia tavotteita.

Nämä olivat Suomelan kohdalla varsin tyypillisiä nuorelle kiekkoilijalle.

− Viimeiset kaksi kautta olen kehittynyt suurin harppauksin, joten samaa haluaisin jatkaa. Lisäksi haluaisin saada tason ailahtelevuutta pienemmäksi. Aina ei voi onnistua, mutta hyvän ja huonon päivän ero on ollut liian suuri, 22-vuotias hyökkääjä tuumi.

» Lähetä palautetta toimitukselle