JYPin pakkiparissa vastakohdat täydentävät toisiaan

LIIGA / Haastattelu
Luoma on noussut yhdeksi JYP-puolustuksen kulmakiveksi.
Kuva © Timo Savela
Mikko Luoma ja Juuso Pulli pelasivat yhdessä, kun JYP kellisti Lukon perjantaina Hippoksella. Ilta oli parille varsin onnistunut, sillä kaksikko keräsi yhteensä kuusi tehopistettä.

Mikko Luoma kuului JYPin parhaimmistoon perjantai-iltana. Ottelussa edettiin aina voittomaalikilpailuun, jonka jälkeen JYP oli parempi 6−5-lukemin. Sekä ottelun aikana että sen jälkimainingeissa Luoma oli varsin rauhallinen.

− Valmentajat eivät tykkää tällaisista otteluista. Jos peli päättyy varsinaisen peliajan jälkeen 5−5, tietää että on menty suuntaan ja toiseen.

Pelin näkyvin elementti oli molempien joukkueiden heikko puolustuspeli. Luoma oli kuitenkin varsin tyytyväinen omaan otteluunsa.

− Viikon verran ollut flunssaa, mikä on tehnyt pelaamisesta hieman vaikeaa. Nyt tuntui taas siltä, että pääsikin johonkin.

Luoma ohjasi peliä rauhallisuudellaan. Sitä rauhallisuutta tarvittiin, kun Lukko iski jatkuvasti kovaa päälle. Luomalle kertyi ottelusta neljä tehopistettä, jotka nostivat 38−vuotiaan puolustajan pelipaikkansa pistepörssin jaetulle kärkisijalle

− Ovatko muut pelanneet niin huonosti, Luoma naurahti.

Hauskuutuksen jälkeen Luoma heittäytyi nostalgiseksi muistelemalla edellistä neljän tehopisteen iltaansa.

− Edellisen kerran tuli neljä tehopistettä muistaakseni kaudella 2005-2006. Ottelu oli Linköping-Södertälje. Minun tehomerkintä oli +5 ja pisteet 0+4.

Ottelu Lukkoa vastaan kuvasti Luoman kuluvaa kautta varsin onnistuneesti. Puolustaja on ollut tällä kaudella kuin uudestisyntynyt, ja onkin onnistunut nousemaan JYPin puolustuksen kulmakiveksi.

− Viime kaudella oli loukkaantumisia, jotka tekivät pelaamisesta selviytymistä. Yritin olla vastustajien edessä ja poissa omien pelaajien edestä, Luoma muisteli.

 

Onko aika jo kypsä pysyvälle loikalle pois Mestiksestä?
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com

Mieleenpainuva Pulli

Luoman puolustajaparina pelannut Juuso Pulli oli elementissään läpi ottelun. Pullia ei useat maalit haitanneet.

− Oli ainakin sirkusviihdettä. Vauhtia, paljon tilanteita ja taklauksia. Yleisö ainakin tykkäsi.

− Me painostettiin ja meillä oli enemmän maalipaikkoja. Vastustaja teki kuitenkin vähäisistä paikoistaan kovalla prosentilla maaleja.

Pullin suuri hetki ottelussa tuli ensimmäisen erän lopulla, kun nuori puolustaja pääsi iskemään JYPin 2−1-johtoon. Maali oli Pullille varsin tyypillinen, sillä hänen tavaramerkkeihinsä kuuluu hyökkäysten aktiivinen tukeminen.

− Minulle aukesi tilaa nousta. Ehdin jo kertaalleen hukata kiekon, mutta sain sen vielä matkaani. Tyhjään maaliin oli helppo tehdä, Pulli kertasi.

Pulli oli maalinsa lisäksi muutenkin varsin näkyvästi esillä. 23-vuotias herra on puolustajalle hieman epätyypilliseen tapaan pelitavaltaan melkoinen koohottaja, mikä varmasti pitää Pullin katsojan mielessä myös ottelun jälkeen.

Nuori puolustaja jäi katsojien mieleen myös useammasta pikkuväännöstä vanhan tuttunsa Jonne Virtasen kanssa. Kun tämä parivaljakko oli yhtäaikaa kulmassa vääntämässä, oli joka kerta nähtävissä pientä ekstraa.

− Kentällä ollaan vihollisia ja sen jälkeen voidaan hieman vinkata silmää. Ei siinä pelin aikana katsella, että mikä nimi vastustajalla on selässä, Pulli päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle