JYPin Ikonen: "Uskoa riittää vielä"

LIIGA / Haastattelu
JYPillä on totinen paikka.
Kuva © Timo Savela
Loistokasta kevättä pelaava SaiPa on laittanut JYPin tiukasti köysiä vasten. Maanantaina jyväskyläläisten avausosumasta vastannut Juuso Ikonen ei aio luovuttaa, vaikka tilanne näyttää kriittiseltä.

JYP aloitti kolmannen ottelun vahvasti, mutta vahvassa myötätuulessa porskuttava SaiPa namutteli kahden ensi erän aikana taululle kolmen maalin johdon. JYP tuskastui, alkoi roiskimaan ja keskittyi vääriin asioihin.

Sekoilu palkittiin esimerkiksi kahdella väärästä vaihdosta tulleella jäähyllä. Saman erän aikana.

Jopa tappioonsa lannistuvalta vaikuttanut vierailija heräsi kuitenkin taisteluun toisen erätauon jälkeen. JYPin kirin käynnisti komealla ohjauksellaan Juuso Ikonen.

JYP tuli vielä maalin päähän ja tämän jälkeen Ikosen joukkuetoverit saivat sudittua kiekon aina maaliviivalle saakka, muttei sen yli.

− Pienestä se on kiinni. Turhaan päästettiin heidät kolme maalia eteen. Taisteltiin kyllä hyvin sitten loppuun saakka. Uskottiin koko ajan omaan tekemiseen, mutta ei riittänyt tasoihin asti, pettynyt maalintekijä harmitteli taiston tauottua.

Kevät ei ole ollut Ikoselle helppo. Bluesista Jyväskylään siirtyneelle hyökkääjälle osuma oli JYP-uran ensimmäinen. Pudotuspeleissä Ikonen on kuulunut joukkueensa ehdottomaan eliittiin.

− No ei kyllä oma onnistuminen lämmitä. Mutta toivon mukaan pystyn auttamaan joukkuetta taas ensi pelissä, jotta pystytään voittamaan.

Usko ei horju kestomenestyjän riveissä

Viime vuosien menestynein Liigaseura on laitettu SaiPan toimesta ahdinkoon. Tukala tilanne tiedostetaan, mutta usko ei horju. Tämä siitäkin huolimatta, että vain kerran aiemmin Liigan historiassa on joukkue noussut 0-3-tilanteesta jatkoon.

− Uskoa riittää. Pelit jatkuu.

SaiPa näyttää lehtereille pelottavan vahvalta joukkueelta ja JYP oli maanantainakin suurimman ajan ottelusta perässä juoksijan paikalla. JYPin kiekollinen peli oli ison ajan ottelusta vaikean näköistä.

Virheet, pitkät kiekot ja harhasyötöt seurasivat ajoittain toisiaan. Ikosella on selvät lääkkeet keskiviikkoiseen neljänteen otteluun. Parannettavaa jäi paljon.

− Vähän huolellisuutta tiettyihin asioihin. Maalipaikoista pitää alkaa lyömään sisään. Se on ihan sama paljon sulla on paikkoja, maalit ratkaisee. Siihen terävyyttä.

− Kyllä se kääntyy vielä, taitava hyökkääjä päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle