JYP voitti Kärpät Oulussa – Suikkanen kommentoi potkupuheita

LIIGA / Haastattelu
Tänään Jani Tuppuraisen ilme ei ollut tuskainen, kun JYP voitti ja Tuppurainen saalisti tehot 1+1.
Oulun Kärpät ja JYP kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Oulussa pelatun ottelun voittivat jyväskyläläiset lukemin 1–3. Ottelun jälkeen Suikkanen kommentoi pitkään asemaansa Kärppien päävalmentajana.

Kärpät pelasi viikon kolmannen ottelunsa ja viikon tauon jälkeen ensimmäisen kotipelinsä. Kolmesta ottelusta kertyi kolme pistettä, joten peliviikko oli varsin mollivoittoinen. JYP pelasi edellisenä päivänäkin, joten kahden täyden kolmen pisteen voiton myötä se nosti asemiaan sarjataulukossa sopivasti ennen maajoukkuetaukoa. JYPin päävalmentaja Marko Virtanen oli syystä tyytyväinen joukkueensa viime aikojen peleihin.

– Saatiin ehjä harjoitusviikko pitkästä aikaa. Meillä meni kuukausi siten, että oikeita harjoituksia oli yhteensä vain kuusi kertaa. Tälle viikolle saatiin kolme hyvää harjoitusta ja se näkyi meidän tekemisessä. Saatiin hyvä peli eilen pelattua ja tänään joukkue jatkoi siitä. Erittäin tyytyväinen olen joukkueen tekemiseen, vastassa oli hyvä ja kova joukkue eikä vieraskentällä ei ole koskaan helppoa, Virtanen analysoi viileästi.

Ensimmäinen erä meni vielä maalittomissa lukemissa, mutta toisessa erässä JYP meni johtoon, kun Juha-Pekka Hytönen teki ylivoimalla maalin. Mika Pyörälä istui maalin aikana ensimmäisessä erässä hankkimallaan jäähyllä väkivaltaisuuden vuoksi. Toisessa erässä JYP karkasi kahden maalin karkumatkalle, kun Antti Suomela lisäsi vierasjoukkueen johtoa. Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen suomi ottelun jälkeen omiaan.

– Eihän se meidän esitys riittänyt, kun vajaat kymmenen minuuttia pelattiin hyvin, eli nuo kolmannen erän viimeiset minuutit. Tällaisen esityksen jälkeen sietääkin hävetä. Tiistaina ja torstaina oltiin reissussa ja annettiin kaikkemme mitä meistä löytyi. Hakattiin kaksi peliä pitkän kaavan mukaan, otettiin ensin kaksi pistettä ja toisesta yksi piste. Ei näköjään enää riittänyt meidän jänne tänne viikon kolmanteen peliin.

Kärpät otti maalivahdin rohkeasti aikalisän yhteydessä pois jo ajassa 56.42. Se tuottikin tulosta, kun Mikko Lehtonen laukoi Shaun Heshkan syötöstä ja Niklas Hagman siirsi ajassa 57.24 paluukiekon maaliin.

Kärpät otti ottelussa peräti kuusi kahden minuutin jäähyä, joista viimeisimmän 61 sekuntia ennen loppua, kun Mikko Lehtonen tuomittiin 2+10 minuutin jäähylle pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen vuoksi. Hidastuksen tilanteesta nähnyt oululaisyleisö antoi tuomareille palautetta viheltämällä korvia vihlovasti. Lehtonen osui Valtteri Hotakaiseen, kun Hotakainen oli laskenut päänsä vaarallisen alas. Suikkanen ei ollut Kärppien jäähyilyyn tyytyväinen.

– Hyvää kiriä yritettiin, mutta ei ihan pystytty voittamaan. Se kaatui vähän siihen jäähyynkin, ettei enää päästy maalivahdin pois ottamista hyödyntämään. Muutenkin kokonaisuudessaan otettiin ihan liikaa jäähyjä, kolmannessa erässä kolme kaksiminuuttista. Eihän nuo jäähyt takaa-ajoa ainakaan auttaneet.

Kärpät pelasi ilman maalivahtia viimeisen jäähynsä aikana, jolloin Jani Tuppurainen pääsi tekemään JYPin kolmannen maalin tyhjään maaliin ajassa 59.38.

Kuudestatoista ottelusta vain 20 pistettä saalistanut Kärpät on sarjataulukossa nyt sijalla 12. Suikkanen kommentoi Kärppien taktiikan muuttuneen kauden edetessä.

– Eihän me olla pystytty poissaolojen takia pelaamaan sitä peliä mitä me alun perin suunniteltiin. Kyllähän tämä on ollut sellaista selviytymistaistelua, kun vene on vähän vuotanut ja aina on tullut uusi mies paikkaamaan milloin mistäkin. Ei olla pelillisesti päästy siihen kuntoon, missä sen pelaamisen pitäisi olla, se on ihan fakta. Ollaan muutettu peliä, puolustuksen kautta on pitänyt yrittää repiä pisteitä.

Loukkaantuneiden tilannetta Suikkanen kommentoi äreänä.

John Albertin pitäisi päästä ensi viikolla pelaamaan, Saku Mäenalasesta en tiedä, ensi viikolla on lääkärintarkastus, joka antaa lopullisen tuloksen. Albertilla on ylävartalovamma. Alkuun hänellä oli eri vamma. Ensin hän oli viisi viikkoa pois ja kun hän tuli takaisin harjoittelemaan, niin tuli uusi vamma eri kohtaan.

Lähestyvän talven merkkinä voidaan pitää Jatkoajan keskustelupalstalle perustettuja erilaisia potkuketjuja.

– En lue lehtiä jääkiekkoasioihin liittyen. Minulle on ihan sama mitä ketjuja avataan. On hyvä, että on räkänokille jotakin tekemistä. Tämähän on ihan jokavuotinen asia. Jos se on valmentajan vika, kun ei ole pelaajia, niin sitten pitää valmentajaa vaihtaa. Jos en jollekin kelpaa, niin kai ne sitten ilmoittaa, ei tosin ole ainakaan tähän mennessä ilmoitettu, päinvastoin, tuki on ollut aivan loistavaa. On sitten mennyt hyvin tai huonosti, niin tukea on tullut. En ole ikinä saanut näin hyvää tukea seurajohdolta, kuin nyt olen saanut, Suikkanen päätti.