JYP luulojen kimpussa − "Ei me niin huonoja olla"

LIIGA / Haastattelu
JYP juhli sarjan tasoittamista.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Kun HIFK marssi 7−1-lukemin JYPin yli, hätäisimmät ajattelivat sarjan olevan ohi. JYP iski kuitenkin epäilijöille vastapalloon pelivälineen syvälle kurkkuun.

JYPin alku oli kuin sadusta. HIFK otti ensimmäiseen reiluun minuuttiin kaksi jäähyä. JYP pääsi myllyttämään kahden miehen ylivoimaa ennenkuin Ville Husso joutui torjumaan kiekkoa kertaakaan.

Myös ensimmäiset maalijuhlat olivat käynnissä ennen ensimmäistä torjuntaa.

− Minulla on ollut hankalaa, kun paikkoja on riittänyt, mutta maaleja ei ole tullut. Onneksi nyt meni, Valtteri Kemiläinen kertasi.

Vain puolitoista minuuttia myöhemmin kiekko oli kaivettu jo kolme kertaa HIFK-veräjästä.

− Kaikki lataus laitettiin pelin alkuun. Halusimme paikalle vaivautuneille näyttää, ettei me niin huonoja olla, Kemiläinen viittasi maanantain rökäletappioon.

3−0-johto oli kuitenkin JYPille myrkkyä. Peli meni täysin takalukkoon, ja ote siirtyi täysin HIFK:lle koko loppupelin ajaksi.

Kemiläinen myönsi, että peli lähti nopeasti väärille raiteille.

− Henkisesti ei käsitelty tilannetta oikein. Pitäisi pelata rohkeammin, eikä vain roiskia kiekkoa.

Kemiläinen on kuulunut läpi kauden näihin pelaajiin, jotka suorittavat rohkeita nousuja. Helmikuussa tullut loukkaantuminen on kuitenkin tuonut omat mutkansa matkaan.

Kesken pudotuspelien mukaan tullut puolustaja on ollut JYPin seitsemäs puolustaja.

− Vähän on ollut hankalaa, mutta nyt alkaa jo tottua. Välillä tulee pitkiä pätkiä ilman peliaikaa, mutta ylivoimat tasoittavat sitä, Kemiläinen tuumi.

» Lähetä palautetta toimitukselle