Jussi Tapolaa eivät huhut hetkauta: "Puhetta riittää aina"

LIIGA / Haastattelu
Tapolan työpaikka on vaakalaudalla.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Ottelun jälkeen nähtiin kaksi varsin erilaisella mielialalla kulkevaa valmentajaa, kun JYP voitti Tapparan 3-2. Jussi Tapola ei ole paineen alla murtumassa. Marko Virtanen oli omiensa otteisiin ymmärrettävästi tyytyväinen.

JYP ja Tappara kohtasivat perjantaina Jyväskylässä. Kamppailu ei joukkueiden väliseen kaavaan poikkeusta tarjonnut, sillä ottelu päättyi yhden maalin erolla. Tällä kertaa JYP veti pidemmän korren lukemin 3−2.

− Peli oli juuri odotetunlainen. Pienet marginaalit ratkaisevat tällaiset ottelut, mietti Jussi Tapola.

Tappara haki kiriä kovasti vielä päätöserässä, mutta kiekko ei tahtonut hyvistä yrityksistä huolimatta löytää tietänsä JYP-maalin perukoille.

− Tänään ne marginaalit eivät kääntyneet meidän eduksemme, Tapola harmitteli.

Tappara elää todella synkkiä aikoja, sillä edellisestä kolmen pisteen voitosta on jo yli viisi viikkoa. Tuska näkyi erityisesti hyökkääjien otteissa, sillä maalipaikoissa oli havaittavissa ylimääräistä puristusta.

Tapola tunnusti, että ajat Tampereella eivät ole helpot.

− Eilenkin tuli tappio, joten on ollut todella rankkaa niin pelillisesti kuin tuloksellisesti.

Kova syöksykierre on saattanut Tapolan aseman Tapparan päävalmentajana kysymysmerkiksi. Valmentaja itse ei asiasta vielä murehdi, vaikka kommenteista saattoi rivien välistä ymmärtää, että asema on todella uhattuna.

− Siihen liittyvää puhetta riittää aina, kun menee huonommin.

− Niin se menee, että kun joukkue pelaa huonosti, niin valmentaja erotetaan.

Marko Virtanen pystyi olemaan rauhallisin mielin ottelun jälkeen.
Kuva © Jarno Hietanen

Vastahyökkäykset eivät koituneet JYPin kohtaloksi

JYPin puolella tunnelma oli ymmärrettävästi positiivisempi tiukan taistelun tuoman voiton vuoksi. Marko Virtanen myönsi, että voitto ei tullut tänään helpolla.

− Kolme pistettä olivat tänään todella kovan työn takana. Tuolla ei saanut mitään ilmaiseksi.

− Koko ajan piti olla kärsivällinen ja työmäärän aivan tapissa.

Tapparan suurin ase hyökkäyspelaamisessa olivat nopeat vastahyökkäykset. JYP oli ajoittain vaikeuksissa vikkeläjalkaisten hyökkääjien kanssa, mutta maalimäärä omaan päätyyn pysyi tarvittavan pienenä.

− Tiedettiin, että oman paikan jälkeen Tappara kääntää peliä todella terävästi. Heillä oli neljä vaarallista maalipaikkaa heti meidän oman paikan jälkeen, Virtanen laskeskeli.

Ottelulle saatiin varsin huikea loppuhuipennus, kun Tappara pääsi hakemaan tasoitusta viimeisillä minuutilla muun muassa rangaistuslauksen ja kahden ylivoimamahdollisuuden avulla. JYP ei kuitenkaan suostunut ottamaan enempää takaiskuja.

− Loppu oli huikean dramaattinen. Kunniaa meidän alivoimapelaajille, jotka hoitivat homman kotiin, ylisti Virtanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle