Jussi Rynnäs jatkoerän ratkaisumaalista: "Kiekko muutti suuntaa"

LIIGA / Haastattelu
Hyvän runkosarjan pelanneen Jussi Rynnäksen pudotuspelitaival alkoi tappiollisesti.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Jussi Rynnäs oli ottelun jälkeen allapäin. Kärpät johti pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ensimmäistä ottelua vielä kahden erän jälkeen, mutta pomppumaali jatkoerässä ratkaisi tällä kertaa voiton HIFK:lle.

Runkosarjassa toiseksi eniten Liigassa voittoja tällä kaudella torjunut Rynnäs joutui taipumaan kotiottelussa Raksilassa peräti neljä kertaa, kun HIFK voitti lukemin 4–3. Kenties hieman helponlaiselta maalilta näyttänyt veto ei kuitenkaan ollut niin helppo torjua, miltä se yleisöön näytti.

Voittomaalin laukonut HIFK:n Teemu Eronen kertoi ottelun jälkeen, ettei nähnyt menikö kiekko suoraan sisään vai osuiko laukaus vielä johonkin muuhunkin pelaajaan. Sen sijaan Rynnäs näki tilanteen selkeästi.

− Ratkaisumaali osui [Jani] Hakanpään mailaan tai käteen, ja siitä kiekko vaihtoi vähän suuntaa. Muutenhan se veto olisi tullut syliin.

Pudotuspeleissä ottelutahti on tiivis. Menneet tapahtumat – sekä hyvät että huonot  on unohdettava pian. Sen Rynnäskin on urallaan oppinut.

− Maalit katson nauhalta läpi ja sitten ne pitää huomiseksi unohtaa. Ei ole aikaa murehtia.

Raksilan yleisö oli ottelussa varsin äänekäs. Runkosarjassa tunnelma oli usein hiljainen, mutta tällä kertaa tunnelma oli korkealla. Pudotuspelien paineita Rynnäs ei tunnustanut kokevansa,

− Itse ainakin vaan pelaan vain sitä hetkeä. Ei siinä mieti mikä on pelin panos, Rynnäs päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle