Jussi Rynnäs: "En odottanut tällaista kevättä"

LIIGA / Haastattelu
Jussi Rynnäs oli pettynyt tappioon, mutta iloitsi peliajasta.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Koko kauden loistanut Jussi Rynnäs pelasi lauantaina Kärppien ja Tapparan kolmannessa finaalikohtaamisessa vasta kauden ensimmäisen täyden pudotuspelin. Tarkemmin sanottuna koko uransa ensimmäisen pudotuspeliottelun aikuisten pääsarjatasolla.

Runkosarjan lopulla Oulussa nähtiin kaikkien aikojen ryöstö. Koko kauden Kärppien kakkosmaalivahtina pelannut Tomi Karhunen siirtyi jumalmoodiin, eikä suostunut häviämään. Tilanne oli outo, sillä melkein koko runkosarjan pelannut Jussi Rynnäs oli koko liigan paras maalivahti.

− En minä tällaista kevättä kyllä osannut odottaa. Onneksi tässä on vielä pelejä jäljellä kääntää tämä parempaan, Rynnäs jutteli lauantain ottelun jälkeen.

Tilanne on sikäli hullunkurinen, että Rynnäs ei suorittanut huonosti missään vaiheessa. Karhunen sai näyttöpaikan, kun Rynnäs matkusti vieraspelireissulta takaisin Ouluun ollakseen mukana esikoisensa synnytyksessä.

Koitko asemasi menettämisen epäreiluna?

− Tällaista elämä on, ei siinä mitään epäreilua mielestäni ollut.

Pudotuspelejä luukkuvahtina seurannut Rynnäs on elänyt vahvasti joukkueen mukana ja tuulettanut voittoja melkeinpä eniten. Hyvänä tsempparina tunnettun maalivahdin mieli on tehnyt kuitenkin koko ajan tolppien väliin.

− Koko pitkä kausi on tehty hommia juuri näitä pelejä varten. Olethan sinä nyt ihan väärässä paikassa, jos et tolppien väliin näissä peleissä halua. Mutta kun Karhunen on ollut noin kuuma, niin ei minulla siihen ole ollut mitään nokan koputtamista, Rynnäs totesi.

"Pieni hymynkare siinä tuli"

Viime pelissä kesken ottelun tolppien väliin komennettu Rynnäs sai eilen tietää olevansa aloittava maalivahti lauantain kamppailussa. Sitä uutista hän oli odottanut pitkään.

− En minä sitä paljon tuuletellut, mutta kyllä siinä pieni hymynkare tuli.

Peli oli porilaislähtöiselle maalivahdille erittäin vaikea. Pitkä pelaamattomuus, vähän laukauksia, ihmeellisiä pomppuja ja vastustajan loistava maskipelaaminen eivät ainakaan helpottaneet Rynnäksen urakkaa.

− Ensin ei tule oikein mitään ja yhtäkkiä tulee joku ohjuri maalin edestä. Toisaalta vaikka sieltä tulisi mitä, sinun pitää ottaa aina yksi enemmän kuin vastustajan maalivahti.

Tapparan ensimmäiselle maalille Rynnäs ei mahtanut yksinkertaisesti mitään. Vieraiden toinen ja kolmas maali olivat kärppävahdille vaikeita torjuttavia.

− Ei minulla ollut niistä juuri hajua. Vastustaja teki hyvän maskin ja kiekon suuntakin taisi muuttua, Rynnäs harmitteli.

− Mutta se on niin, että nekin kiekot pitää vaan etsiä, jos et näe niitä. Muuten näitä pelejä ei voi voittaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle