Jussi Jokinen kehuu Barkovia: "Täydellinen paketti"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jussi Jokisen yöunet ovat jääneet vähiin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Florida Panthersin NHL-ryhmästä Suomen maajoukkueeseen liittynyt Jussi Jokinen, 32, pelasi kevään ensimmäisessä maaottelussaan samassa ketjussa seurakaveri Aleksander Barkovin kanssa. Jokiselta irtoaakin paljon kehuja nuorelle keskushyökkääjälleen.

"Kyllä sitä haluaa mahdollisuuden pelata keväällä jostain isosta"

– Erittäin monipuolinen pelaaja, kun katsoo miten kaveri pelaa jo 19-vuotiaana. Nyt jo näyttää siltä, että kaveri on täydellinen paketti. Hän on erittäin hyvä kahteen suuntaan, hyvä ampumaan ja syöttämään, Jokinen kuvailee ketjukaveriaan.

– Kun tulee lisää kokemusta ja kun oppii ne jutut miten pystyy olemaan hyvä niin NHL:ssä kuin täällä isossa kaukalossa, niin hän on varmasti iso apu Floridalle pitkään. Ja iso apu myös maajoukkueelle seuraavat 20 vuotta tai niin kauan kuin mies pysyy terveenä ja jaksaa pelata. On ollut hienoa seurata vierestä.

Panthersille kauden päätös oli kaksijakoinen. Joukkue paransi edelliskaudesta huimasti, mutta silti pudotuspeleistä ulos jääminen oli lopulta pettymys. Jokinen luottaa, että lämpimässä Floridassa on edessä hyvä tulevaisuus.

– Kausi oli ihan ok odotuksiin nähden. Viime vuonna joukkue oli toiseksi viimeinen koko sarjassa ja nyt saatiin lähemmäs 30 pistettä enemmän kuin silloin, Jokinen pohti.

– Totta kai sitä pudotuspelipaikkaa haettiin ja se oli tavoite, joten oli pettymys että jäätiin ulos. Kyllä minä näen, että organisaatiossa on valoista tulevaisuus edessä. Joukkueessa on paljon hyviä nuoria pelaajia. Jos he pysyvät terveenä ottaen kehitysaskelia ja me vanhemmat pelaajat pidetään tämä taso, me ollaan hyvä joukkue vuosia eteenpäin.

"Voitto on aina voitto"

Suomi kaatoi Venäjän toistamiseen tällä viikolla, mutta Jokisen mielestä tämä toinen ottelu ei ollut yhtä vahva kuin se ensimmäinen. Jokisella itselläänkin oli pelissä vielä hakemista niin matkustelun kuin kaukalon koon vuoksi.

– On se aina vähän erilaista pelata isossa kaukalossa. Tuntuu siltä, että tilaa on ihan hulluna. Ja ehkä matka painoi vielä jaloissa. Neljältä aamulla heräsin, eikä unta enää tullut, Jokinen kertoi.

– Voitto on aina voitto, mutta ei me oltu ihan samalla tasolla kuin torstaina. Voitto Venäjästä ei ole ikinä itsestäänselvyys. Juuse (Saros) pelasi maalilla mahtavan pelin ja me puolustettiin sitkeästi. Kuitenkin pitää pystyä parantamaan tästä ensi viikkoon.

Kahden MM-pronssin Jokinen on kuudetta kertaa mukana Leijonien MM-ryhmässä. Jokiselta löytyy selvä syy liittyä joukkueeseen.

– Kyllä joukkueeseen liittyminen oli itsestäänselvyys ja helppo päätös, 

– Turhan aikaista on lopettaa kausi huhtikuun alkuun. Kyllä sitä haluaa mahdollisuuden pelata keväällä jostain isosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle