Juolevi: "Tämä ei ole kuin NHL:ssä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Olli Juolevi pystyi pelaamaan aktiivisemmin Ruotsi-ottelussa.

Kun peleistä oli välipäivä, Suomen joukkueen pelaajat olivat kokoontuneet keskenään, ja asennetta oli saatu muutettua.

− Oli hyvä, että valmennus luotti pelaajiin sen verran, että antoivat tähän mahdollisuuden. Kun pari peliä tuli takkiin, toivottiin että tätä kautta saadaan enemmän energiaa peliin, Olli Juolevi totesi.

− Kaikki me tiesimme, että kaksi ottelua eivät olleet sujuneet niin kuin piti. Siinä tapauksessa joittenkin pitää nousta muiden yläpuolelle, ja kyllä yritin siinä auttaa. Pelasimme paremmin kuin aiemmin.

Juolevi nosti kokoontumisesta esiin samoja asioita, mitä muutkin pelaajat olivat tuoneet esiin sellaisina, mitä pitäisi muuttaa.

− Isoin asia oli aktiivisuuden lisääminen. Omassa pelissä on isossa roolissa se, että pystyn tukemaan hyökkäyksiä pidemmillä syötöillä.

Suomen joukkueen kapteeni oli sitä mieltä, että näin myös tapahtui, vaikka se ei tuonutkaan parempaa tulosta itse ottelussa.

− Enemmän tuli sellainen fiilis, että ollaan villejä ja vapaita. Huomasi sen vaihtopenkilläkin, kun kaikki puhuivat enemmän ja reagoivat tilanteisiin.

Suomi johti Ruotsia vastaan avauserän jälkeen, mutta toisessa erässä Ruotsi tuli tasoihin ja kolmannessa myös ohi. Muiden pelaajien ja valmentajien tapaan Juolevi tiesi, mikä oli ottelun kulminaatiopiste.

− Ihan selvä, että meidän olisi pitänyt hyödyntää se (kahden miehen) ylivoima.

Ruotsin johtomaali ei aiheuttanut joukkueen vaihtopenkillä mitään erityistä.

− Ei siinä isompaa muutosta tarvinnut tehdä. Tietysti takaa-ajoasemassa otetaan enemmän riskejä.

Suomi joutuu odottamaan seuraavaksi perjantaisen Tanskan ja Sveitsin kohtaamisen tulosta. Suomen kannalta Tanskan pitää voittaa, jotta Nuoret Leijonat voivat välttää karsintapelit.

− On hyvä asia, että Tanska on pelannut niin hyvin ja yllättänyt kaikki. Emme voi tehdä mitään juuri nyt. Ei voida kuitenkaan päätä roikottaa liikaa. Jos Tanska voittaa, niin olemme pelissä mukana.

Juolevi ei ole vielä varma, katsooko hän Suomen kannalta mahdollisesti kohtalokkaan pelin.

− Ei ole liikaa tehnyt mieli katsoa muita pelejä. Emme voi kuitenkaan tilanteesta syyttää ketään muuta kuin itseämme.

Juolevi on yksi mukana olevista viime vuoden maailmanmestareista. Tätä hän ei näe paineita lisäävänä tekijänä, mikä olisi ollut vaikuttamassa joukkueen vaisuun menoon aikaisissa otteluissa.

− En näe, että viimevuotinen mestaruus lisäisi paineita. Tämä ei ole kuin NHL:ssä, jossa voi sama joukkue pysyä kasassa seuraavana vuonna.

» Lähetä palautetta toimitukselle