Junttila: "Toivottavasti kultakypärä pukisi edes jotenkin, ettei näyttäisi ihan aasilta"

LIIGA / Haastattelu
Junttila viimeisteli Kärppien 4-1-maalin.
Kuva © Jouko Kylmäoja, www.kylmaoja.net
Kärppien Julius Junttila iski kaksi maalia KalPan verkkoon perjantai-illan ottelussa. Kaksi maalia nostivat Junttilan Kärppien sisäisen pistepörssin kärkeen ja hyökkääjä kantaakin kultakypärää lauantaina Kuopiossa.

Julius Junttila iski viime kaudella pelaamissaan 56 runkosarjaottelussa tehot 19+15. Tämän kauden yhdeksässä runkosarjapelissä maaleja on syntynyt viisi ja syöttöpisteitä kaksi. Junttila on osa Kärppien paljon hehkutettua kolmosketjua.

− Me olemme tuttu kenttä, ja olemme pelanneet melkein koko viime kauden ja nyt yhdessä. On tiedossa, miten kaverit (Joonas Kemppainen ja Joonas Donskoi) pelaavat ja pelisysteemikin on tuttu, niin on meillä paljon helpompi pelata kuin näillä uusilla, joilla on uusia kenttäkavereita ja vähän uudet systeemit.

Kärppien ykkös- ja kakkoskentät ovat vaihdelleet kauden alun aikana paljon. Kenttien peli on ollut hakemista, eikä lopullisia ja toimivia ketjuja ole löytynyt, vaikka pelaajia on vaihdeltu edestakaisin. Junttila näkee, että pitkäjänteisyys on suurin syy heidän ketjunsa tasaisen varmalle pelaamiselle.

− Donskoin ja Kemppaisen kanssa ollaan lähes kolme kautta oltu samassa kentässä, niin kyllä se tosi paljon helpottaa.

Kärpät on kerännyt alkukauden aikana huiman määrän jäähyminuutteja. Kahden minuutin jäähyjä joukkue on kärsinyt keskimäärin seitsemän per ottelu. KalPaa vastaan kärppäpelaajista yksikään ei rangaistusaition penkkiä kuluttanut.

− Onhan tuo linja nyt erilainen, kuin mitä se oli silloin alkukaudesta. Oikeastaan jokaisesta mailaanlyönnistä tai kopautuksesta sai jäähyn, että eihän tänään tullut semmoista enää mitä alkukaudesta tuli.

− Ja olemme me siihen tosi paljon painottaneet, että ei voi ottaa tyhmiä jäähyjä, varsinkaan hyökkäysalueella. Kyllä me aletaan pikkuhiljaa oppia.

Kultakypärä ei pue Junttilaa

Junttila aloitti maalinteon KalPaa vastaan jo pelin ensimmäisen minuutin aikana. Maali oli sitä, mitä hyökkääjältä on totuttu näkemään.

− Vastustajan pakki pelasi aika rohkeasti viivalla ja kiekko vähän pomppi ja pääsin siihen väliin. Pääsin polkaisemaan yksin läpi ja en tiedä, oliko jäässä jokin koroke tai joku, mutta luistimet tökkäsivät kesken läpiajon ja samalla sitten siitä ammuin. En ihan nähnyt itsekään, että mihin kiekko meni, mutta ilmeisesti vasempaan yläkulmaan.

Perjantai-illan kahden maalinsa turvin Junttila nousee Kärppien sisäisen pistepörssin kärkeen tasoihin Juha-Pekka Haatajan kanssa. Haatajan tehot 11 ottelussa ovat 4+3, kun Junttilalla yhdeksän pelin saldona maaleja on yksi enemmän ja syöttöpisteitä yksi vähemmän. Sisäisen pistepörssin kärkipaikka tarkoittaa kultaisen kypärän pukemista.

− Päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi viimeksi, että kultakypärä ei pue minua. En ole itse tainnut nähdä yhtään kuvaakaan, että miten se pukee. Toivottavasti edes jollakin tavalla, ettei näyttäisi ihan aasilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle