Junnut innostivat konkarinkin kynäilemään

LIIGA / Haastattelu
Saku Salminen oli perjantaina ilmiliekeissä.
Kuva © Matti Korpi
Jokerien 5-1-voittoon päättynyt ottelu TPS:ää vastaan oli kotijoukkueen nelosketjun juhlaa. Saku Salmisen ja Matti Lambergin energinen peli siivitti myös Henri Heinon huimiin suorituksiin.

Ensimmäistä kertaa yhdessä olleen kolmikon pelisuunnitelma oli selvä. Täynnä energiaa olevat Matti Lamberg ja Saku Salminen painoivat täysillä päätyyn, ja hieman kokeneempi Henri Heino piteli ohjia käsissään. Konkarille tämä järjestely sopi hyvin.

- Heillä on niin hirveä määrä energiaa, että siinä on itsellä tosi helppo pelata. Ei tarvitse lähteä välttämättä könyämään kulmiin ensimmäisenä, kun tietää, että kavereilla on ensimmäisten liigapelien kiilto silmissä.

Soraääniä ei kuulunut myöskään junioreiden suunnalta.

- Me Salmisen kanssa painetaan ja röyhitään. "Henkka" sitten varmistelee, ettei satu mitään. Hän lähettää keskeltä kiekkoa liikkeelle ja puolustaa hyvin omissa. Häneen voi luottaa joka tilanteessa, Lamberg hehkutti.

- Heino on se, joka meitä johtaa, ja menemme sen mukaan, Salminen komppasi.

Nuoriso innostaa myös kokeneemman kikkailemaan

Lambergilla ja Salmisella oli liigakokemusta ennen tätä iltaa yhteensä kolmen liigaottelun verran. Heinolta puolestaan löytyy vyöltä 405 SM-liigan runkosarjaottelua. Kokemattomuus ei kuitenkaan nuoria poikia haitannut, sillä molemmat iskivät uransa avausmaalin kymmentuhatpäisen kotiyleisön edessä.

Ensin osui Lamberg, joka pääsi iskemään kiekon lähes tyhjään maaliin, kun Salminen tarjoili hänelle avopaikan heti ottelun avausminuuteilla.

- Nyt saimme ensimmäiseen erään heti sen tunteen, mitä olemme hakeneet. Toisessa erässä meinasi vähän lipsua, mutta kolmannessa erässä kumminkin hyvää johtoasemassa pelaamista, kiiminkiläinen kommentoi ottelun jälkeen.

Ottelun avauserässä tunnetta ja vauhtia tosiaan riitti. Kotijoukkue tuli kannattajien järjestämän katsomokoreografian jälkeen energisenä jäälle ja painoi heti alussa pelin TPS-päätyyn. Yksi etulinjan taistelijoista oli Salminen, joka tarjoili heti avausvaihdossaan kylmää kyytiä Timo Seppäselle.

- Kaveri tuli vähän pää alhaalla ja pääsin hyvällä vauhdilla taklaamaan. Oli sellainen paikka, etten voinut jättää ajamatta. Osui hyvin kohdalleen ja oma peli ainakin sai siitä pikkusytykkeen, laitahyökkääjä kertoi.

Salmisen uran avausosuma syntyi, kun ensimmäistä erää oli pelattu 16 minuuttia. Se ei ollut aivan yhtä tyylikäs kuin Lambergin osuma, mutta maistui silti helsinkiläiselle paremmin kuin hyvin.

- Pojat pelasivat hyvin kulmapelin, ja pääsin riparista iskemään. Vapauttava tunne. Nyt ei tarvitse miettiä, että milloin se tulee, Salminen kertasi tilannetta.

Myös Heino pääsi ottelun edetessä maalin makuun. Lahtelainen iski kolmannen erän ainoan maalin, joka oli myös komea sinetti Jokerien selvälle voitolle.

- Onnistumiset ruokkivat onnistumisia, ja siinä oli aika hyvä flow päällä. Jostain kummasta löytyi jalkaa, ja sitten jostain kummasti vielä käsiäkin, Heino kertasi maaliaan ihmetellen.

"Tulin, näin ja voitin"

TPS-ottelu oli kolmikon ensimmäinen peli tässä koostumuksessa. Kolme maalia nelosketjulta näyttää valmennusjohdon papereissa vahvalta myös jatkoa ajatellen.

- Pojat laidoilla pelaavat ensimmäisiä liigapelejään, ja sitä on kyllä ilo katsella. Kaverit pelaavat meidän arvomaailman peliä, Hannu Virta hehkutti lehdistötilaisuudessa.

Kolmen maalin ilta ei jättänyt myöskään itse ketjua kylmäksi.

- Teimme työteliäästi hommia ja sitä kautta tuli onnistumisia. Toivottavasti tulee myös jatkossa tällaisia iltoja, Salminen suitsutti.

Ohi kävelleen Ilari Filppulan mielestä selitys Salmisen hyvään peliin oli huomattavasti yksinkertaisempi.

- No emmä tiedä. Tulin, näin ja voitin, konkari imitoi hyväntahtoisesti nuorta sankaria.

» Lähetä palautetta toimitukselle