Markus Niemeläinen pelaa ensimmäistä kauttaan Liigassa.

Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com

Juniorimaajoukkueiden konkari Niemeläinen tavoittelee paikkaa Nuorten Leijonien kivikovaan puolustukseen

Suomi on saamassa nuorten MM-kisoihin kovimman puolustuksen miesmuistiin. Lopulliseen kisajoukkueeseen mielii mukaan kahdet junioreiden MM-kisat ja alle 17-vuotiaiden pääturnauksen läpikäynyt Markus Niemeläinen.

Nuorten MM-kisajoukkueen puolustukseen on tarjolla kovia nimiä. Useissa ikäluokkansa MM-kisoissa Suomea edustanut Markus Niemeläinen, 19, tavoittelee niin ikään paikkaa kenties kaikkien aikojen parhaassa suomalaispuolustuksessa alle 20-vuotiaiden kisoissa.

− Olisi sinne hienoa päästä. Nyt on kyllä pakkien osalta niin kovaa kilpailua, että täytyy pelata hyvin, jotta sinne pääsee, Niemeläinen sanoo.

Tapaninpäivänä alkavat nuorten MM-kisat ovat Niemeläiselle yksi tämän kauden tavoitteista. Samoihin karkeloihin pyrkii useita HPK:ssa pelaavia joukkuekavereita. Puolustukseen on Niemeläisen lisäksi tyrkyllä esimerkiksi Roope Laavainen ja Niclas Almari. MM-kisaehdokkaita joukkueessa on myös hyökkäykseen ja maalivahtiosastolle. 

Niemeläinen kertoo, että joukkuekaverit tsemppaavat toisiaan kohti MM-kisoja ja juttelevat jonkin verran maajoukkueasioita. Kamalasti MM-kisareissua ei kuitenkaan pohdita, vaan nuoret keskittyvät antamaan näyttönsä kentällä.

Täksi kaudeksi HPK:n organisaatioon palannut Niemeläinen lähti aikanaan A-nuorista OHL:ään kehittymään kahdeksi vuodeksi. Niemeläinen koki OHL:n parhaaksi paikaksi kehittyä, sillä hyppäys A-nuorista Liigaan on suuri. 

− Pidän vahvuuksinani puolustuspeliä ja liikettä. Hyökkäyspäässä minulla on eniten kehitettävää.

− Siellä oppi puolustamaan paremmin ja tietysti englannin kieltä oppi myös. Oli hieno kokemus olla siellä pari vuotta.

Nyt Niemeläinen pelaa ensimmäistä kauttaan Liigassa HPK:n paidassa. Alkukaudesta Niemeläinen paini loukkaantumisen kanssa, mutta sen jälkeen nuorukainen kokee pelien menneen melko hyvin. 

− Liigassa on fyysistä ja vauhdikasta peliä. Lisäksi virheet merkkaavat aika paljon, Niemeläinen puntaroi.

Marraskuun alussa Niemeläinen oli mukana alle 20-vuotiaiden turnauksessa Venäjällä. Turnauksessa jäi Suomen osalta parannettavaa, sillä kolmesta ottelusta tuloksena oli kolme tappiota. Niemeläiselle jäi kuitenkin omista otteista turnauksessa hyvä maku. MM-kisajoukkueeseen Nuorukainen toisi varmuutta ennen kaikkea puolustuspäähän.

− Olen suhteellisen kokonaisvaltainen pakki, mutta pelaan kuitenkin puolustamisen kautta. Pidän vahvuuksinani puolustuspeliä ja liikettä. Hyökkäyspäässä minulla on eniten kehitettävää.

Muokattu klo 22.03. Täsmennetty ingressiä MM-kisojen määrän osalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Nuorten MM-kisoihin valmistautuva Vesalainen: "Haluan kiekon itselleni"

MAAJOUKKUE | 6.12.2017 14:00
HPK:n Kristian Vesalainen kuuluu joukkueensa johtotähtiin. Hämeenlinnassa menestys on toistaiseksi kiertänyt joukkuetta, mutta vuodenvaihteessa pelattavista Nuorten MM-kisoista Vesalainen haluaa tulla takaisin mitali kaulassaan. lue lisää

Edellisistä nuorten MM-kisoista niukasti rannalle jäänyt Tuulola: "Kisat yksi kauden päätavoitteista"

MAAJOUKKUE | 26.11.2017 10:00
HPK:n 19-vuotias Eetu Tuulola jäi viime vuoden alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa viimeisten joukossa ulos lopullisesta joukkueesta, mutta tänä vuonna hyökkääjä on kokeneempi, vahvempi ja itsevarmempi. Vuosi Pohjois-Amerikassa ja iso rooli Liigassa ovat koulineet Tuulolasta kokonaisvaltaisen pelaajapaketin. lue lisää

Kerhon tulevan kauden joukkueessa kokoa ja paluumuuttajia

LIIGA | 28.4.2017 20:30
HPK julkaisi nipun uusia pelaajasopimuksia. Paluumuuttajina Hämeenlinnaan siirtyvät muiden muassa Robert Leino ja Kristian Vesalainen. lue lisää

HIFK ja Ilves selviin voittoihin, Jukurit karistaa SaiPa-peikon harteiltaan

LIIGA | 9.12.2017 10:15
Lauantain Liiga-kierroksella uskotaan ainakin HIFK:n vireen sekä Sportin vaikeuksien jatkumiseen. lue lisää

HPK kiinnitti nuoria avainpelaajiaan jatkosopimuksiin - myös valmennustiimi pysyy kasassa

LIIGA | 8.12.2017 9:27
HPK on tehnyt jatkosopimukset omien kasvattiensa kanssa. Puolustaja Petteri Nikkilä sekä hyökkääjät Eetu Tuulola, Jere Innala, Teemu Turunen ja Harri Kainulainen jatkavat seurassa. Myös apuvalmentajat Timo Turunen ja Juha Lehtola jatkavat HPK:ssa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Markus Niemeläinen

HPK #56 L p
s. 1998 Kuopio, FIN
197CM / 93KG
SOPIMUS: 2019