Markus Niemeläinen pelaa ensimmäistä kauttaan Liigassa.

Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com

Juniorimaajoukkueiden konkari Niemeläinen tavoittelee paikkaa Nuorten Leijonien kivikovaan puolustukseen

Suomi on saamassa nuorten MM-kisoihin kovimman puolustuksen miesmuistiin. Lopulliseen kisajoukkueeseen mielii mukaan kahdet junioreiden MM-kisat ja alle 17-vuotiaiden pääturnauksen läpikäynyt Markus Niemeläinen.

Nuorten MM-kisajoukkueen puolustukseen on tarjolla kovia nimiä. Useissa ikäluokkansa MM-kisoissa Suomea edustanut Markus Niemeläinen, 19, tavoittelee niin ikään paikkaa kenties kaikkien aikojen parhaassa suomalaispuolustuksessa alle 20-vuotiaiden kisoissa.

− Olisi sinne hienoa päästä. Nyt on kyllä pakkien osalta niin kovaa kilpailua, että täytyy pelata hyvin, jotta sinne pääsee, Niemeläinen sanoo.

Tapaninpäivänä alkavat nuorten MM-kisat ovat Niemeläiselle yksi tämän kauden tavoitteista. Samoihin karkeloihin pyrkii useita HPK:ssa pelaavia joukkuekavereita. Puolustukseen on Niemeläisen lisäksi tyrkyllä esimerkiksi Roope Laavainen ja Niclas Almari. MM-kisaehdokkaita joukkueessa on myös hyökkäykseen ja maalivahtiosastolle. 

Niemeläinen kertoo, että joukkuekaverit tsemppaavat toisiaan kohti MM-kisoja ja juttelevat jonkin verran maajoukkueasioita. Kamalasti MM-kisareissua ei kuitenkaan pohdita, vaan nuoret keskittyvät antamaan näyttönsä kentällä.

Täksi kaudeksi HPK:n organisaatioon palannut Niemeläinen lähti aikanaan A-nuorista OHL:ään kehittymään kahdeksi vuodeksi. Niemeläinen koki OHL:n parhaaksi paikaksi kehittyä, sillä hyppäys A-nuorista Liigaan on suuri. 

− Pidän vahvuuksinani puolustuspeliä ja liikettä. Hyökkäyspäässä minulla on eniten kehitettävää.

− Siellä oppi puolustamaan paremmin ja tietysti englannin kieltä oppi myös. Oli hieno kokemus olla siellä pari vuotta.

Nyt Niemeläinen pelaa ensimmäistä kauttaan Liigassa HPK:n paidassa. Alkukaudesta Niemeläinen paini loukkaantumisen kanssa, mutta sen jälkeen nuorukainen kokee pelien menneen melko hyvin. 

− Liigassa on fyysistä ja vauhdikasta peliä. Lisäksi virheet merkkaavat aika paljon, Niemeläinen puntaroi.

Marraskuun alussa Niemeläinen oli mukana alle 20-vuotiaiden turnauksessa Venäjällä. Turnauksessa jäi Suomen osalta parannettavaa, sillä kolmesta ottelusta tuloksena oli kolme tappiota. Niemeläiselle jäi kuitenkin omista otteista turnauksessa hyvä maku. MM-kisajoukkueeseen Nuorukainen toisi varmuutta ennen kaikkea puolustuspäähän.

− Olen suhteellisen kokonaisvaltainen pakki, mutta pelaan kuitenkin puolustamisen kautta. Pidän vahvuuksinani puolustuspeliä ja liikettä. Hyökkäyspäässä minulla on eniten kehitettävää.

Muokattu klo 22.03. Täsmennetty ingressiä MM-kisojen määrän osalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Nuorten MM-kisoihin valmistautuva Vesalainen: "Haluan kiekon itselleni"

MAAJOUKKUE | 6.12.2017 14:00
HPK:n Kristian Vesalainen kuuluu joukkueensa johtotähtiin. Hämeenlinnassa menestys on toistaiseksi kiertänyt joukkuetta, mutta vuodenvaihteessa pelattavista Nuorten MM-kisoista Vesalainen haluaa tulla takaisin mitali kaulassaan. lue lisää

Edellisistä nuorten MM-kisoista niukasti rannalle jäänyt Tuulola: "Kisat yksi kauden päätavoitteista"

MAAJOUKKUE | 26.11.2017 10:00
HPK:n 19-vuotias Eetu Tuulola jäi viime vuoden alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa viimeisten joukossa ulos lopullisesta joukkueesta, mutta tänä vuonna hyökkääjä on kokeneempi, vahvempi ja itsevarmempi. Vuosi Pohjois-Amerikassa ja iso rooli Liigassa ovat koulineet Tuulolasta kokonaisvaltaisen pelaajapaketin. lue lisää

Kerhon tulevan kauden joukkueessa kokoa ja paluumuuttajia

LIIGA | 28.4.2017 20:30
HPK julkaisi nipun uusia pelaajasopimuksia. Paluumuuttajina Hämeenlinnaan siirtyvät muiden muassa Robert Leino ja Kristian Vesalainen. lue lisää

HPK aloitti tyhjennysmyynnin tähtiosastolta - joukkueen parhaat Ouluun ja Turkuun

LIIGA | 21.2.2018 18:28
HPK luopuu kahdesta kärkihyökkääjästään, kun Oula Palve siirtyy TPS:n riveihin ja Kristian Vesalainen Kärppiin. lue lisää

Hylätty johto-osuma kismitti Tuulolaa: "Mielestäni se oli selvä maali"

LIIGA | 13.2.2018 21:56
HPK yritti tiistaina Ässät voittamalla päästä vielä lähemmäs pudotuspelijunaa, siinä kuitenkaan onnistumatta. HPK:n Eetu Tuulola harmitteli tappiota ja hylättyä maalia, mutta totesi, että joukkue jaksaa vielä uskoa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Markus Niemeläinen

HPK #56 L p
s. 1998 Kuopio, FIN
197CM / 93KG
SOPIMUS: 2019