Jukurit nälkäisenä ja selkein tavoittein takaisin tositoimiin

LIIGA / Haastattelu
Jukurit palasi omatoimijaksolta maanantaina.
Kuva © Tero Liikanen
Mikkelin Jukurit palasi omatoimiselta harjoittelujaksolta takaisin joukkueharjoittelun pariin maanantaina. Apuvalmentaja Ville Niemisen mukaan jäällä nähtiin hyvin urheilullinen ja nälkäinen joukkue.

Jukurit aloitti maanantaina jääharjoittelukautensa kuuden viikon omatoimisen jakson jälkeen. Ville Nieminen oli tyytyväisenä päästessään takaisin työn pariin.

− Kyllähän kesäloma on aina sitä odottamista, että työt alkavat. Itse en ole oikein osannut koskaan pitää sillä tavalla lomaa, koska olen tykännyt tästä hommasta niin paljon. Se on ehkä vähän sellainen lomalla olemisen sietämätön vaikeus, Nieminen kuvaili.

Jäällä olivat mukana Mikko Kokkosta lukuunottamatta kaikki pelaajat. Harjoituksissa tempo oli alusta alkaen kova, ja Nieminenkin oli tyytyväinen näkemäänsä.

− Varmasti pystymme Liigan urheilullisimman ja nälkäisimmän joukkueen tittelistä kyllä taistelemaan. Tietysti nyt kun takana on hyvä kausi, niin meidän täytyy jokaisesta pelaajasta löytää se seuraava askel. Tavallaan nyt ne helpot askeleet on otettu ja nyt vaikeimmat, mutta merkittävimmät ovat ne seuraavat askeleet, summasi Nieminen.

Nieminen nostikin esiin muutamia pelaajia, joilta seuraavan askeleen ottamista voidaan odottaa.

− Kun kaikki pyrkivät vähän kehittymään, niin se on se merkittävä tekijä. Nyt me ollaan siinä tilanteessa, että lähestulkoon kaikki ovat liigapelaajia, kun taas viime kesänä ei ollut. Viime kesänä osalla oli askel liigapelaajaksi edessä ja nyt on edessä matka liigapelaajasta pelimieheksi. Se on sitten haastavampi matka ja pelaajat ovat tehneet sen eteen töitä, Nieminen totesi.

− Joonas Kalliola on yksi sellainen pelaaja ja Keni Karalahtikin tietysti. Kenillä ovat olleet huimat kaksi vuotta ja nyt aletaan sitten punnita niitä seuraavia siirtoja. Ville Leskinen on myös kehittyvä pelaaja. Hänellä on vielä matka liigapelaajaksi kesken, kun taas Kalliolalla ja Karalahdella on se seuraava askel edessä.

Jukureiden pelaajisto on kokenut viime kauteen nähden hyvin vähän muutoksia, sillä joukkueessa pelaa ensi kaudella ainoastaan viisi täysin uutta pelaajaa. 

− Se on etu ja sitä me ollaan haluttukin pitää. Se on erittäin ristodufvamaista, Nieminen linjasi.

Harjoituskaudella Jukurit pelaa kaikkiaan kuusi harjoitusottelua. Joukkue kohtaa kotimaan kamaralla KalPan, KooKoon sekä Lukon ja matkustaa sen lisäksi elokuun lopulla Berliiniin, jossa pelataan kolme harjoitusottelua. Joukkueella on selkeät kohteet, joihin harjoituskaudella pyritään kiinnittämään huomiota.

− Harjoituskaudella pyritään painottamaan liikkumiskykyä ja sitä, että saadaan suorahyökkäyspeliä tuotteliaammaksi, Nieminen kertoi.

Jukurit sijoittui viime kaudella Liigassa sijalle 11 ja jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle. Tulevalle kaudelle valmentaja Niemisellä onkin selvä ja yksinkertainen tavoite.

− Nopeammin ja voimakkaammin eli paremmin pitäisi pystyä pelaamaan ja siihen me aletaan tässä tähdätä, linjasi Nieminen.

» Lähetä palautetta toimitukselle