Jukurien ykköstrio taas pelipäällä

MESTIS / Haastattelu
Jukureilla oli aihetta riemuun LeKiä vastaan.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Jukurit palasi voittokantaan LeKin kustannuksella ja samalla viime peleissä yskähdellyt ykkösketju sai pelinsä takaisin raiteilleen.

Joskus joukkue elää ja kaatuu muutamien huippuyksilöiden suorituksista. Samalla huippuyksilöt elävät joukkueensa menestyksestä ja ammentavat sitä kautta tehoja omaan suorituksestaan.

Mikkelin Jukurit pelasi tuloksellisesti heikon viime viikon Mestiksessä häviten sekä Kiekko-Vantaalle että SaPKolle. Myöskään joukkueen tärkein hyökkäyspään kolmikko Niko Laakkonen - Anthony GuttigRiku Pitkänen ei juhlinut pisteiden valossa. Heikot esitykset heijastuivat ykkösketjun pisteisiin ja samalla ykkösen saamattomuus aiheutti vaikeuksia.

Lempäälässä Jukurit sai asiat kuitenkin loksahtamaan kohdilleen: sekä joukkueen että ykköstrion peli kulki ja sen seurauksena kolme pistettä matkasivat Mikkeliin.

− Tappioputken katkaisu tuntuu todella hyvältä! Pidimme heikkojen pelien jälkeen palaveria ja tämä voitto on jatkumoa hyvälle alkuviikolle, iloitsi Lempäälässä ykkösketjun laitahyökkääjä Laakkonen.

Jukurit voitti LeKi 4-2 ykkösketjun tehdessä kolme maalia. Poissa kokoonpanosta olleen Pitkäsen korvasi nuori Teemu Turunen. Turunen saalisti syöttöpisteen illan ensimmäiseen osumaan.

− Ykkösemme oli tänään hyvä, vaikka yksi pelaaja vaihtuikin. Turunen oli innokkaalla pelipäällä, kiitteli Jukuri-luotsi Antti Pennanen.

Pelin kapellimestarina toimi keskushyökkääjä Guttig, joka kantaa kultakypärää päässään. Hän takoi LeKi-ottelussa pisteet 1+2 ollen ottelun valovoimaisin kenttäpelaaja. Maalinsa hän teki ohjauksella seitsemän sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa.

− Guttig saa aina vastustajalta omaa erityiskohtelua kovan pelin muodossa. Hän sieti tänään kovuutta hyvin, antoi Pennanen tunnustusta kultakimpaleelleen.

Ketjun kolmas lenkki oli keskiviikkoillassa Laakkonen, joka merkkautti kaksi syöttöpistettä. Hän oli myös lähellä maalintekoa ottelun lopussa, kun LeKi pelasi ilman maalivahtia.

− Meidän ketjumme palasi tänään omalle tasolleen kahden heikomman matsin jälkeen. Pelasimme asiallisesti, peli ei ollut kuitenkaan niin helppo kuin se ehkä näytti, Laakkonen tuumi.

Jukurien ykkösketjun tehovire tietää hyvää mikkeliläiskannattajille, mutta huonoa vastustajille. Ketju pystyy puuduttaviin hyökkäyksiin, joissa se ensin imee mehut vastustajasta ja lopulta viimeistelee, kuten Ilkka Vaarasuon 3-0- maalissa.

− Illan peli kääntyi meille osittain pitkien hyökkäyksiemme ansiosta. Pidimme kiekkoa tarpeeksi hyökkäyspäässä ja muutamissa vaihdoissa LeKi väsyi aika pahasti, Laakkonen arvioi ketjunsa ja koko joukkueensa vahvuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle