Jukureihin siirtynyt Henritius - "Tässä on paljon parannettavaa"

MESTIS / Haastattelu
Vielä viime kaudella Henritius edusti Vaasan Sportia.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Jukurit esiintyi edellisviikon harjoituspelejä vaisummin kotihallissaan, kun se kohtasi SaPKon. Mikkeliläisjoukkueen pirteimpiä pelaajia oli Teemu Henritius, joka siirtyi kesän aikana Jukureihin Vaasan Sportista.

− Saatiin kaivettua voitto ja se oli tärkeää. Meiltä vähän nihkeä alku peliin, mutta saimme rivit kasaan ja onnistuttiin kääntämään ottelu voitoksi, kiteytti Teemu Henritius.

Torstai-iltana SaPKoa vastaan Jukurit ei pystynyt parhaimpaansa. Jokerit-kasvatti löysi pelistä kuitenkin myös positiivisia asioita.

− Kyllä tässä on vielä paljon parannettavaa, mutta onneksi löydetään hieman vaikeammistakin peleistä keinot voittaa, niin se on kuitenkin positiivinen asia.

Jukureiden harjoituspelit alkoivat viime viikolla kahta Liiga-joukkuetta vastaan. Kärpät- ja HPK-otteluissa mikkeliläisten luistin kulki hyvinkin mallikkaasti.

− Harjoituspelien alkaessa ei aina tiedä mitä odottaa ja kuinka kulkee. Meillä viimeviikon pelit meni kuitenkin hyvin myös tuloksellisesti

Henritius pelasi yhdessä Timo Hiltusen ja Teemu Turusen kanssa. Ketjun peli toimi suhteellisen hyvin, vaikka pelaajat olivat harjoitelleet yhdessä vasta yhden kerran.

− Minulla on Turusen kanssa aiempaa kokemusta Jokereista aikoinaan. Ihan hyviä aihioita ja saatiin rakennettua myös maalipaikkoja, hyökkääjä tuumi.

− Nyt alkukaudella on pienissä asioissa vielä sovittavaa, jotta onnistutaan myös maalinteossa. Tänään ei saatu maaleja, mutta olen kuitenkin ihan positiivisin mielin.

Nuori ja hyvin luisteluvoimainen hyökkääjä siirtyi kesällä Mikkelin Jukureihin kiekollisen roolin ja suuremman vastuun myötä.

− Sportissa roolini oli enemmän puolustaa, mutta koen, etten halua näin nuorena sellaista roolia. Uskon, että täällä pystyn kehittymään enemmän kiekollisesti ja saan itseluottamusta, päätti Henritius.

» Lähetä palautetta toimitukselle