Jukureihin palannut Flinck positiivisena tulevasta - "Koen, että täällä on kaikki mahdollisuudet menestyä"

LIIGA / Haastattelu
Flinck vetää viikinkipaidan ylleen jälleen ensi kaudella.
Kuva © Tero Liikanen
Jukurit julkisti tiistaina hyökkääjä Markku Flinckin kaksivuotisen pelaajasopimuksen. Kuuden vuoden tauon jälkeen paluun mikkeliläisryhmään tekevä Flinck oli erityisen mielissään joukkueen ympärillä olevasta positiivisesta menosta.

Markku Flinckille päätös palata mikkeliläisryhmään oli lopulta helppo.

− Täältä otettiin yhteyttä ja sanottiin, että haluttaisiin sinut tänne pelaamaan. Se on sellainen juttu, jonka jokainen pelaaja haluaa kuulla. Kuulin myös pelkkää hyvää siitä, mitä täällä viime vuonna tapahtui, niin ei tarvinnut kauan miettiä tuleeko vai ei, Flinck kertoi.

− Hyvillä mielin tänne tulen. Se ilme, mikä tänne viime kaudella saatiin, niin oli todella positiivinen ja siitä on mielestäni hyvä jatkaa. Koen, että täällä on kaikki mahdollisuudet menestyä.

Espoolaislähtöinen Flinck on kiekkoillut Liigassa SaiPassa ja viimeksi Ilveksen riveissä. Jukureissa hänelle oli kuitenkin tarjolla isoa roolia ja se vaikutti myös siirtopäätökseen.

− Vastuu, mikä täällä on mahdollista ottaa ja se positiivinen juttu, mikä täällä viime kaudella oli menossa. Kuulin oikeastaan pelkästään positiivista koko paikasta, niin se sitten ratkaisi tämän, hyökkääjä totesi.

"Siinä vain asiat loksahtivat kohdalleen"

Flinckin, kuten koko Ilves-joukkueen kuluvan kauden syksy ja talvi olivat melko vaisuja, mutta kevään tulleen otteet piristyivät ja joukkue heilui kuntopuntarin kärkipäässä. Ilves pisti Tapparalle tiukasti kampoihin puolivälierissä, vaikka joutuikin taipumaan. Flinck muodosti toimivan ketjun Matias Soinnun ja Ville Meskasen kanssa ja tehtaili 10 ottelussa tehot 2+2.

− Siinä vain asiat loksahtivat kohdalleen. Voitot tietysti tuo itseluottamusta ja saatiin puolustusta tiiviiksi sekä itse tehtiin paikoista. Se on pienistä asioista kiinni, Flinck kertasi mennyttä kautta.

− Kyllä se alkoi itselläkin sitten kulkemaan. Oli vähän nihkeä ollut se kausi siihen asti, että tietysti se luo positiivisen mielen, kun alkoi kulkemaan juuri tärkeällä hetkellä. Siinä Soinnun ja Meskasen kanssa kemiat kohtasivat ja saatiin aikaan myös tulosta.

Hyvillä mielin tulevaan kauteen

Tulevan kauden joukkuekin herättää Flinckissä positiivisia ajatuksia, vaikka entuudestaan tuttuja pelikavereita löytyi vain yksi - SaiPassa samaan aikaan pelannut Jesper Piitulainen.

− Hyviä pelikavereita siellä on ja se on hyvä, että joukkue pysyy suhteellisen samana. Se tekee joukkuetta tiiviimmäksi ja siihen on sitten hyvä tulla, Flinck summasi.

Uuteen kauteen Flinck valmistautuu myös hyvillä mielin ja töitä tehden.

− Hyvillä mielin lähden valmistautumaan uuteen kauteen. Sen mitä olen tuossa jutellut, niin on roolia tiedossa ja vastuuta tulossa. Se pitää vain ottaa vastaan ja tehdä hommia sen eteen, että pystyy pysymään siinä roolissa, Flinck linjasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle