Jukka Peltola ihmettelee otteluruuhkaa ja kehuu ketjukavereitaan

LIIGA / Haastattelu
Tappara-kapteeni Jukka Peltola pelaa elämänsä kautta.
Kuva © Timo Savela
Yksi tiistai-illan Tapparan ja Lukon välisen kamppailun sankareista oli Tappara-kapteeni Jukka Peltola, joka sai nimiinsä ottelun voittomaalin komean kuvion päätteeksi.

Varovaisen alun jälkeen Tappara ja Lukko esittivät varsin vauhdikasta ja yleisöön menevää arki-illan kiekkoviihdettä.

Tasaisessa ottelussa kotijoukkue Tappara onnistui lopulta pelin rakentelussaan paremmin, minkä ansiosta pisteet jäivät Tampereelle.

- Hyvä matsi, alkuun molemmat pelasivat tarkkaa peliä. Me saatiin sitten hyökkäyspeliä vähän vapautumaan ja sitä kautta parempia paikkoja. Ansaitsimme kolme pinnaa, kertasi Jukka Peltola ottelun jälkeen.

Heti tänään Tappara kohtaa Lukon uudelleen, tällä kertaa Raumalla. Tamperelaisjoukkueen kapteeni ei suoranaisesti innostu niin kutsutuista "back-to-back"-tuplapeleistä ja niiden aiheuttamasta otteluruuhkasta.

- Ei mulla mitään niitä vastaankaan ole, mutta vähän ehkä ihmettelen. Syksyllä meillä oli aika paljon vapaita viikkoja, ettei ollut kuin yhdestä kahteen peliä viikossa ja nyt pelataankin yhtäkkiä kuusi peliä yhdeksään päivään.

Playoff-henkisissä tuplapeleissä on kuitenkin Peltolan mielestä myös puolensa.

- Ihan kivahan näitäkin on pelata, sillä näissä (tuplapeleissä) on aina vähän sellainen vääntömomentti.

Piste-ennätys uusiksi

Tampereella taistelun ruumiillistumaksi henkilöitynyt Peltola on kuluvalla kaudella rikkonut jo yhden kauden piste-ennätyksensä miesten tasolla.

"Kyllä jätkillä luovuutta riittää."

Lukko-ottelun voittomaalin myötä kuluvan kauden tehopisteet kirjataan jo lukemiin 11+16=27 kun runkosarjaa on jäljellä vielä vajaan parinkymmenen ottelun verran.

Suurin syy Peltolan pisteisiin on kipparissa itsessään tapahtunut kehitys, mutta Peltola kehuu myös tehokkaita ketjukavereitaan.

- Ilomäen ja Laineen kanssa on hyvä pelata, kyllä jätkillä luovuutta riittää. Minä pelailen sitten siinä välissä ja vetelen aina milloin missäkin, mutta hienoa, että onnistumisiakin on tullut, Peltola kuvailee.

Komeetan lailla liigakartalle noussut ja Lukko-ottelussakin maalinteossa onnistunut Laine saa ansaittua suitsutusta joukkueensa kapteenilta. Paljon puhutun maalintekotaidon lisäksi Peltola huomauttaa myös Laineen puolustusasenteen parantumisesta.

- Hän (Laine) arvostaa puolustamista ihan eri tavalla kuin aikaisempina kausina ja on todella paljon kokonaisvaltaisempi pelaaja tällä hetkellä. Hienoa on katsoa jätkän pelaamista, maalintekonälkää riittää, Peltola toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle