Juho Olkinuora nollapelistään: " Ei sen suurempia fiiliksiä"

LIIGA / Haastattelu
Juho Olkinuora oli mielissään illan voitosta.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Keskiviikkoiltana Jyväskylässä yhteen ottivat JYP ja Kärpät. Ottelusta muodostui tasainen mittelö, mutta maalipaikkoja siunaantui molemmille joukkueille. Illan yksi tähdistä seisoi kotijoukkueen maalilla.

JYP otti tasaisen väännön jälkeen voiton Kärppiä vastaan luvuin 2-0. Molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa tehdä tarvittavat maalit voittoon, mutta molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat mainion ottelun. JYPin maalilla Juho Olkinuora otti 23 torjuntaa.

− Ihan hyvä peli, tiukkaa vääntöä oli, mutta voitimme.

Olkinuoralle illan nollapeli oli kauden kolmas. Omasta suorituksestaan Olkinuoralla ei ollut ottelun jälkeen mitään erityisiä fiiliksiä.

− Ei sen suurempia fiiliksiä. Välillä ei mene yhtään ja välillä menee pari. En ole nollapelilläkään välttämättä pelannut parasta peliäni, mutta tänään oli ihan hyvä fiilis.

Olkinuora on pelannut JYPin paidassa mainiosti. Mies on pelaamissaan otteluissa tarjonnut joukkueelleen mahdollisuuden voittoon. Olkinuora itse kuitenkin laittoi tunnustusta myös joukkueensa toiselle maalivahdille, Pekka Tuokkolalle.

− Hyvä tunne omasta vireestäni ja enkä pelkästään minä, vaan "Peki" on pelannut jopa paremmin viime aikoina. Hyvin on mennyt ja toivottavasti jatkan samaan malliin.

JYP on pelannut uuden vuoden jälkeen erittäin hyvin ja hurrikaanipaidat ovatkin hävinneet vain kaksi ottelua. Olkinuora oli sitä mieltä, että hyvä vire on hyvän työn ansiota.

− On mennyt hyvin ja näin pitkä jakso, niin ei se ole sattumaa. Vaikka välillä olemme hävinneet, niin silti on ollut hyvä meininki.

−Tämä on hyvän työn tulosta, mies jatkoi.

Äänekäs ohjeistus ja tavoitteet uralla

Olkinuora ohjeistaa puolustajia paljon äänellään otteluiden aikana. Olkinuora on puolustajien kanssa vähän sopinut asioita etukäteen ja kertoi, että nuoren jo ohjeistettiin käyttämään ääntä.

− Vähän nuorempana jo sanottiin, että pitää olla äänekäs. Toivottavasti se auttaa ja kyllä ne sanoo, jos on liikaa äänessä.

− Meillä pitää olla vähän synkronoituna nämä hommat. Se on toiminut ihan hyvin ja toimi tänäänkin, Olkinuora kertoi.

Olkinuora sai loppukautta koskevan sopimuksen JYPiin tammikuun alussa, ollen sitä ennen kuukauden pätkäsopimuksella jyväskyläläisjoukkueessa. Mies kertoikin, että on viihtynyt mainiosti Jyväskylässä ja JYPissä.

− Tosi hyvin olen viihtynyt, ei ole ollut mitään ongelmaa. Kaikki on ollut ihan täydellistä.

Olkinuora on pelannut muun muassa Pohjois-Amerikassa seitsemän kautta. Näin hyvässä vireessä kun mies on, niin onko ulkomaat vielä miehen tavoitteena?

− Tottakai. Se on se syy, että miksi täällä tehdään kovaa hommia ja se on kyllä mielessä, mies päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle