Juhani Jasu on ansainnut paikkansa kakkosketjussa

LIIGA / Haastattelu
Jasun liigakauden avausmaali syntyi Aleksi Saarelan mailan kautta tiistaina.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK:n viime kesän kotimainen hankinta Juhani Jasu on löytänyt sopivan roolin kakkoskentän keskeltä. Vesa Viitakosken mukaan paikalle on muitakin syitä kuin hyvät aloitustaidot.

Lukon liigajoukkueessa reilut viisi kautta pelannut Juhani Jasu siirtyi kesällä 2014 Hämeenlinnan Pallokerhoon hakemaan lisää vastuuta uusissa ympyröissä. Pari viikkoa vanhan liigakauden perusteella vastuuta on myös tullut. Laiturina kauden aloittanut Jasu siirrettiin parin pelin jälkeen keskelle.

Paikkaa päittäin vaihtoivat kakkosketjussa Jasu ja kanadalaisvahvistus Zach Hamill. Ketjun toista laitaa viilettää kuusi tehopistettä kerännyt kapteeni Joonas Vihko.

Vaihto näyttää tepsineen. Hamill sai pistetilinsä räväkästi auki, eikä keskellä jämäkästi pelannut Jasu ole näyttänyt kakkoskentän roolissaan liian isoihin saappaisiin eksyneeltä kulkijalta.

"Pystyy tuottamaan enemmän pisteitä kuin parin viime vuoden aikana"

Ennen lauantain ottelua Jasu johtaa HPK:n vakituisesti aloittaneista aloitustilastoa 56,2 prosentin tehokkuudella. Tehopisteitä on syntynyt kolme, mutta hyvin toimineessa ketjussa Jasun rooli on ensisijaisesti tunnollinen peli molemmissa päissä.

− Se siinä on yksi iso syy, että "Junnu" pystyy hoitamaan tonttinsa kahteen suuntaan. Uskomme kuitenkin, että Jasu pystyy sen lisäksi tuottamaan enemmän pisteitä kuin parin viime kauden aikana, kertoi valmentaja Vesa Viitakoski ottelupäivää edeltäneessä lehdistötilaisuudessa.

Siirrolla halutaan taata Hamillille hieman enemmän mahdollisuuksia keskittyä hyökkäyspeliin.

− Meillä on se halu siihen, ettei Zachin tarvitse käyttää ihan niin paljon energiaa omassa päässä. Laiturilla on ehkä hieman vähemmän ruutua puolustuspelissä.

Kiristynyt tuomarilinja ei ole haitannut Jasua

Liigan alkukausi on vihelletty jäähyjen suhteen hyvin tarkasti. Ylivoimatilanteita on ollut paljon. Jasua kiristynyt linja ei ole haitannut.

− Noita ei auta liikaa miettiä. Tärkeintä on, että vihellykset ovat tasapuolisia, oli se sitten tiukka tai salliva linja. Tähän mennessä ottelumme on vihelletty hyvin tasapuolisuuden suhteen, kertoi Jasu.

Tiistain peli jätti HPK:lle paljon hampaankoloon. Vaisu esitys tuotti pisteen, muttei tyydyttänyt ketään. Voitosta luvattu vapaapäivä keskiviikolle jäi pitämättä.

− Ei se ihan vapaapäivä ollut. Ne hommat, jotka jäivät tiistaina tekemättä, tehtiin keskiviikkona. Voin kertoa, etteivät ne olleet taktisen puolen harjoitteita, sanaili Viitakoski.

− Ei auta tuollaisia "ohipelejä" tulla enää. Toivottavasti palaamme sille tielle missä olemme olleet.

» Lähetä palautetta toimitukselle