Juhani Jasu ei ikävöi Pitsiturnausta

LIIGA / Haastattelu
Sinikeltainen on vaihtunut oranssiin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Rauman Lukon kasvatti Juhani Jasu kirjoittaa uutta lukua uralleen. Rauma, merimaisemat ja Pitsiturnaus vaihtuivat Hämeenlinnan sisävesiin ja Rovaniemen-leiriin.

Koko tähänastisen liigauransa Rauman Lukossa pelannut Juhani Jasu, 26, on harjoitellut kesän uusissa ympyröissä. Kesä on mennyt paitsi harjoitellessa, myös uuteen kaupunkiin tutustuessa. Parhaiten Hämeenlinna on tullut hyökkääjälle tutuksi lenkkeillessä.

− Kieltämättä aika hyvin ovat maisemat tulleet tutuiksi. Tuo vesistö on aika kivaa lenkkeilymaisemaa, Jasu hymähti.

"Ihan kiva tapahtuma, mutta ei voi sanoa, että harmittaisi"

Raumalaiseen kiekkoiluun yhdistetään kesän harjoitusottelut usein avaava Pitsiturnaus. Monesti turnaukseen viitataan humoristisesti Lukon kauden päätavoitteena. Nyt turnaus jäi Jasulta kokonaan väliin.

− Olimme silloin Rovaniemellä, niin en päässyt edes katsomaan. Se on varmaan katsojalle kivempi tapahtuma kuin pelaajalle. Ihan kiva tapahtuma, mutta ei voi sanoa, että harmittaisi.

Lukko-vuosinaan Jasu oli mukana myös leikkimielisessä vedonlyöntiringissä. Pienet panokset ja tuntemattomat lajit vetokohteina takasivat sen, ettei kukaan päässyt nauttimaan suurista voitoista.

− Meillä oli porukka, jossa oli pelaajia ja muuta Lukon henkilökuntaa. Se oli enemmän sellaista, että vertailtiin osuiko joku edes lähelle.

− Netistä valittiin kohteiksi lajeja, joita kukaan ei ollut aiemmin juuri edes nähnyt. Ei sieltä mitään voittoja tullut.

HPK:lla on takanaan kolme harjoitusottelua. Rovaniemellä Kerho kohtasi Moskovan TsSKA:n kaksi kertaa. Molemmissa otteluissa KHL-joukkue oli vahvempi. Perjantaina myös Sibir oli etevämpi.

Kolmen harjoitusottelun maalisaldo on surullinen. HPK on onnistunut maalinteossa ainoastaan kertaalleen, kun Eero Somervuori osui Rovaniemellä.

− Vastustajat ovat olleet kovia, mutta ei sen taakse voi mennä. Välillä pelaamme ihan nätisti hyökkäysalueella, mutta enemmän voisimme ampua.

Vastus ei lauantaina juuri kevene. KHL-tulokas Jokerit kaatoi perjantaina Jugran vakuuttavasti, mutta Jasu odottaa ottelua silti innolla.

− Mielenkiintoinen ottelu tulossa. Siellä on tuttuja pelaajia ja Jokereilla on hemmetin kova joukkue KHL:ään. Suomalainen kulttuuri, valmennus ja pelitapa. Uskon, että menestyvät KHL:ssä.

− Varmasti erilainen peli kuin Sibiriä ja TsSKA:ta vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle