Juhana Aho tekee kaikkensa voiton eteen - "Jäi paljon hampaankoloon"

MESTIS / Haastattelu
Aho on päässyt tositoimiin loukkaantumisten jälkeen.
Kuva © Antti Varonen
Juhana Aho palasi SaPKon maalille kahden lyhyen ajan sisällä tulleen loukkaantumisen jälkeen. Nyt Aho tähtää vain ja ainoastaan voittamiseen, sillä maalivahti seurasi viime keväänä Jukurien Mestis-mestaruutta katsomossa, niin ikään loukkaantumisen vuoksi.

Tälle kaudelle Jukureista SaPKoon siirtynyt Juhana Aho torjui syyskaudella parhaimmillaan ilmiömäisellä tasolla. Vaaralliset, ykkössektoriltakin lähteneet laukaukset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen.

− Todella hyvin lähti heti hommat hallinnassa käyntiin. Sai heti onnistumisia ja itseluottamuksen nousuun. Paljon pelejä, siitä se lähti hyvin liikkeelle.

Kevätkaudella mukaan astuivat kuitenkin loukkaantumiset. Aho koki lyhyen ajan sisällä kaksi loukkaantumista, joiden välissä hän kerkesi pelaamaan ainoastaan yhden vajaan ottelun.

− Tuli heti tammikuussa vamma, ja sen jälkeen on ollut ollut kevätkausi vaikeampi. Nyt näyttäisi siltä, että vaikeudet on voitettu ja on täysin valmiina kevään koitoksiin.

Jukureissa loukkaantumisista toipumisessa auttoi hiljalleen lisääntyneet jääharjoitukset. Tänä keväänä on kuitenkin ollut toisin.

− Silloin oli tosin joukkueen treeneissä mukana. Nyt on ollut poissa kokonaan jäältä pidemmän aikaa.

Mies palasi joukkueen maalille viime keskiviikkona K-Vantaata vastaan. Paluu ei sujunut täysin ruusuisesti, sillä laukaukset loistivat poissaolollaan eikä pelituntuma ollut mitä parhain.

− Kyllä se oli tosi haastavaa. Ajattelin, että olisi helpompaa. On kuitenkin uralla tullut sellaisia pätkiä, että on ollut pidempiä jaksoja pelaamatta.

− Peli on kanssa haastava, ei tullut laukauksia, ja sitten vielä ensimmäinen laukaus olisi ollut täysin otettavissa. Se ensimmäinen peli meni vielä selviytyessä.

Helmikuussa loukkaantumiset maalivahtiosastolla alkoivat yllättäen kasaantumaan, sillä Ahon lisäksi myös Joonas Toivonen joutui sairastuvan puolelle.

Siirtotakarajan kynnyksellä SaPKo hankkikin maalivahtiosastonsa vahvistukseksi Lassi Yrjölän, sillä Toivosen toipimusaikataulussa on edetty maltillisesti.

− Tuli hyvä, että saatiin "Late" tuohon mukaan. Vähän haastava tilanne muuten. Toivosesta ei vieläkään oikein tiedä, mikä aikataulu on. Ehdottomasti tarvitsee kaksi maalivahtia, ketkä pystyy pelaamaan pelejä.

Yrjölän otteita Aho ehti hetken seuraamaan katsomon puolella, ja llves-kasvatin panokseen hän onkin ollut tyytyväinen.

− Hyvin on aloittanut meillä ja varmasti saanut itseluottamusta kanssa itselleen. Ei me maalivahtipeliin tulla kaatumaan, Aho painottaa.

"Kaikki tehdään, että joukkue voittaa"

Puolivälierissä SaPKo saa vastaansa KeuPan, joka viime keväänä laittoi savonlinnalaisten mestaruushaaveet nopeasti jäihin.

− Siinä saa kyllä olla hereillä koko ajan. Sieltä voi tulla ihan mitä tahansa. Voi tulla kokeiluja vaikeista tai odottamattomistakin paikoista, Aho kertoo havainnoistaan tulevasta puolivälierävastustajasta.

SaPKon ja KeuPan kohtaaminen runkosarjan viimeisessä ottelussa muodostui lopulta pudotuspelien esiotteluksi, sillä lopulliset puolivälieräparit varmistuivat ottelun jälkeen. 

Keuruulaiset sinnittelivät pässipaitojen mukana ottelun ensimmäisen puoliskon, mutteivät ei kyenneet haastamaan SaPKoa voitosta. Tämän huomasi myös Aho.

− Ainakin viime pelissä tuntui siltä, ettei välttämättä saanut ihan huippupaikkoja rakennettua kovin paljoa.

23-vuotias maalivahti huomioi KeuPan yksittäisten pelaajien vaarallisuuden. Yllättäviä tilanteita tulee Ahon mukaan kuitenkin joukkueesta riippumatta.

− Siellä on muutamia taitavia, hyviä laukauksella varustettuja pelaajia. Aika samalla tavalla ne tilanteet tulee, oli joukkue kuin joukkue vastassa.

Aho oli voittamassa Mestiksen mestaruutta viime keväänä Jukurien paidassa, mutta pudotuspelit päättyivät lopulta varsin lyhyeen.

− Voitontahto on todella suuri. Viime keväänä ensimmäisessä playoff-pelissä sattui vamma, niin jäi paljon hampaankoloon.

Nyt pelaavan maalivahdin viittaa on tarjolla, ja miehellä siintäkin mielessä selkeät suuntaviivat.

− Haluan päästä voittamaan ja nimenomaan pelaamaan. Kaikki tehdään, että joukkue voittaa, hän korostaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle