Juhamatti Aaltonen sätti lepsua pelaamista: "Aloimme sörtsimään"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Aaltonen pelasi pirteästi, vaikka joukkue sörtsäilikin välillä.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Juhamatti Aaltonen väläytteli osaamistaan ja pelasi vapautuneen oloisena, kun Suomi kaivoi voiton kisojen avausottelusta Valko-Venäjää vastaan. Aaltonen ei ollut tyytyväinen peli-ilmeeseen, jolla Leijonat esiintyi johtoasemassa.

Suomi pääsi Valko-Venäjää vastaan melkoisen helposti kahden maalin johtoon, mutta 2−1-kavennusosuma toi peliin uudenlaista säpinää. Leijonien hyökkääjä Juhamatti Aaltonen oli sitä mieltä, ettei henkinen lataus ollut kohdallaan.

− Alku oli hyvä. Sitten aloimme sörtsäilemään ja kaveri sai hallinnan. Ehkä ajattelimme, että tämä tulee meille helpolla.

Ensimmäinen erä oli Suomen hallintaa, eikä vastustaja saanut kuin muutaman todellisen tilanteen Joonas Korpisalon vartioimalle maalille.

− Heillä oli ensimmäisessä vaihdossa hyvä paikka, mutta sen jälkeen avauserä oli meidän hallintaamme. Kuvittelimme, että lyödään tauluun joku 5−0.

Aaltonen pelasi Kärpistä tuttujen Joonas Kemppaisen ja Mika Pyörälän kanssa. Yhteispeli löytyi Oulun-vuosien ansiosta nopeasti.

− Loimme paikkoja ja pitkiä hyökkäyksiä. Kun jaksamme painaa, niin varmasti tulee tulostakin. Nautin pelaamisesta tänään,

Vaikka Suomen suoritukseen jäi vielä paljon petrattavaa, oli Aaltonen tyytyväinen tulokseen. Joukkuepelin kehittyminen on MM-kisojen kaltaisessa turnauksessa avainasemassa.

− Toki sekin on tärkeää, että miten pelasimme. Tulos on kuitenkin näissä kisoissa tärkein.

Lauri Marjamäki ohjeisti äänekkäästi pelaajia ottelun aikana, ja suomalaisvalmentajan huudot kaikuivat liki tyhjässä hallissa. Valmennusjohdon ohjeista käsitellään joukkueen kesken, ja niistä otetaan porukalla opiksi.

− Nyt täytyy katsoa, missä teimme virheitä ja missä voimme parantaa. Vaikka Marjamäki ohjeistaakin paljon, niin ei sitä kentälle kuule. Vaihtoaitiossa sen huomaa, pyöritteli Aaltonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle