Juha-Pekka Hytönen niukan tappion jälkeen: "Pääsääntöisesti teemme oikeita ratkaisuja"

LIIGA / Haastattelu
Kokenut Hytönen oli tyytyväinen ottelun lopun taisteluun.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK:n ja JYPin toinen kohtaaminen oli tasainen ja vauhdikas. HPK otti kotonaan tasoittavan voiton ottelusarjaan tiukan puolustuspelin päätteeksi. Juha-Pekka Hytösen mukaan JYP ei päässyt riittävän nopeasti peliin mukaan ottelun alussa.

Illan ottelu HPK:ta vastaan oli lähes yhtä tiukka kuin edellinenkin kohtaaminen. Molemmat joukkueet ovat nyt onnistuneet ottamaan voiton kotiyleisönsä edessä. JYP ei päässyt haluttuun vauhtiin heti ottelun alussa.

− Alussa olimme hieman vaikeuksissa, emmekä saaneet hyökkäyspeliä siihen kuntoon, mitä halusimme. Paransimme kuitenkin loppua kohden ja samanlainen paine pitää saada aikaan jatkossakin, Hytönen arvioi.

Seuraavaan otteluun on aikaa alle vuorokausi, joten mitään taikatemppuja ei peliin ehdi tekemään.

− Seuraava ottelu tulee nopeasti eteen, mutta onneksi se tulee yhtä nopeasti molemmille joukkueille. Kaksi ottelua on nyt takana ja aika hyvin alamme tietämään, mitä vastustaja tekee. Nyt se on paljon siitä kiinni, että kumpi joukkue tekee omat juttunsa paremmin ja on terävämpi ratkaisuhetkissä.

JYP oli runkosarjassa selvästi HPK:ta edellä erikoistilannepelaamisessa. Pudotuspelien kohtaamisissa etu ei ole vielä tullut vastaavasti esiin.

− Tänään teimme ainoan osumamme ylivoimalla, joten siinä mielessä onnistuimme. Tällaisissa vähämaalisissa otteluissa ylivoimapelin toimivuus korostuu ja varmasti meillä on siinä osa-alueessa vielä parannettavaa.

JYP otti runkosarjan loppuun kotiedun HPK:n nenän edestä.

− Onhan se aina mukavampi pelata kotiyleisön edessä, mutta sarjan vanhetessa se etu näkyy vähemmän. Tässä mennään nyt kuitenkin niin tiiviillä tahdilla, ettei sitä ehdi sen enempää miettimään, Hytönen hymyilee.

JYP on saanut hyvin pelinsä pyörimään sovitun kaavan mukaan. Parannettavaa tietysti aina löytyy.

− Pääsääntöisesti peli on hyvää ja oikeanlaista tällä hetkellä. Aina löytyy asioita mitä voi ja pystyy tekemään paremmin. Olemme kuitenkin treenanneet peliä runkosarjassa 60 ottelun verran, joten nyt se alkaa viimeistään olla kohdallaan. Paljoa ei enää ehdi uutta tekemään.

− Jokainen pelitilanne on erilainen ja se tulee lukea tilanteen mukaan. Varmasti tulee ottelun aikana tehtyä vääriäkin ratkaisuja, mutta pääsääntöisesti teemme oikeita ratkaisuja, Hytönen nauraa.

» Lähetä palautetta toimitukselle