Joukkopako Kärpistä − Aho silti luottavainen tulevan kauden suhteen

LIIGA / Haastattelu
Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho viettää työntäyteistä kesää.
Kuva © Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com
Liigaottelussa joukkueen pelaavassa kokoonpanossa saa olla 21 pelaajaa. Oulun Kärpistä lähti viime kauden jälkeen 18 pelaajaa. Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho viettää uransa työntäyteisintä kesää.

Viime kauden pronssijoukkue Oulun Kärpistä on lähtenyt ennätysmäärä pelaajia kevään ja kesän aikana. Peräti 18 viime kauden kärppäpelaajaa kiekkoilee muualla ensi kaudella. Vaihtuvuus on ennätysmäisen suuri.

− Pelaajia lähti isompiin kaukaloihin ehkä aiemmin, mitä osasimme ennakoida. Kolme isoa pelaajaa lähtee NHL:ään. Sitten vielä KHL vei omansa. Kovasti tehdään töitä, että saadaan ensi kaudellakin erittäin hyvä joukkue jalkeille. Minulla on vahva usko siihen, että saadaan, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoi Jatkoajalle.

Kärppien vetovoima on ollut viime vuosina hyvä myös kotimaisten pelaajien keskuudessa. Tänä keväänä aivan ykköskorin pelaajien suhteen on ollut kuitenkin hiljaisempaa etenkin hyökkäyspäässä.

"Joka paikkaan on silmät ja korvat auki, mistä löydettäisiin hyökkäykseen vahvistuksia"

− Saimmehan me kuitenkin Mikko Lehtosen ja Toni Kähkösen, Aho muistuttaa.

− Meillä on koko ajan haku päällä. Kotimaisia pelaajia ei ole enää paljon tarjolla. Pohjois-Amerikka aukeaa käytännössä vasta 1.7. jälkeen. Joka paikkaan on silmät ja korvat auki, mistä löydettäisiin hyökkäykseen vahvistuksia.

Ahon mukaan Kärpät hakee kahta hyökkääjää. Tämän lisäksi haussa on yksi puolustaja. Tällä hetkellä Kärpät on julkistanut seitsemän uuden pelaajan sopimukset. Jos lukuja verrataan 18 lähtijään, eivät summat täysin täsmää.

− Meiltä tulee hyviä junioreita, kuten on tullut aina vuosien saatossa. Siellä on pelaajia, jotka pystyvät varmasti heittämään haasteen pelipaikasta. Pelaajia, jotka jo viime vuonna pelasivat miesten sarjoja.

Aho ei myönnä, että Urheilukadun kassakaapissa olisi julkistamista vailla olevia pelaajasopimuksia.

− Tiedotamme pelaajasopimuksista sitten, kun on selvää, että pelaaja on meidän.

Kärpät on mennyt kovaa viimeiset kaksi viikkoa ennen omatoimijakson alkua. Viikko-ohjelmaan on kuulunut kuudesta seitsemään jääharjoitusta sekä oheisharjoitukset päälle. Ahon mukaan harjoituksissa on ollut hyvä ja raikas ilme tekemisen suhteen.

Perjantain jäiden jälkeen joukkueella alkaa omatoimijakso, joka päättyy 1. elokuuta.

− Tavoite on, että meillä olisi jo kilpailukykyinen joukkue kasassa. Vanha totuushan kuitenkin on, että joukkue on lopullisesti kasassa vasta 15. helmikuuta, Aho päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle