Jormakka ihmetteli TPS:n välinpitämättömyyttä

LIIGA / Haastattelu
Pekka Jormakka oli yksi Tapparan johtohahmoja lauantaina.
Hyökkääjä Pekka Jormakka oli Tapparan johtotähtiä lauantain TPS-murskavoitossa. Loppulukemat 1-8 eivät jättäneet paljoa ihmettelyn varaa. Jormakka itse iski tehot 1+2 ja valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Pekka Jormakka oli tyytyväinen tammikuun tasaus -viikonlopun tulokseen. Tappara nappasi kaksi selkeää voittoa lukemin 4-0 ja 8-1. Turkulaiset aloittivat kummatkin ottelut vahvasti, mutta menettivät otteensa molemmissa otteluissa. Jormakka ihmetteli TPS:n sulamista.

− Hyvä, että saimme molemmista peleistä voitot. Kyllähän tämä peli meni siihen, että voitto ratkesi aika nopeasti. TPS aloitti hyvin kuten Tampereellakin, mutta en tiedä, mikä siinä oli. Aika välinpitämätöntä touhua heidän pelaamisensa oli. Vaikea sanoa.

TPS hallitsi ottelun kymmentä ensimmäistä minuuttia parhaimmillaan mielin määrin, kunnes Tappara tasoitti ajassa 10.37. Siitä alkoi kotijoukkueen alamäki. Jormakka kiinnitti huomiota siihen, miten helpolla tavalla Tappara pääsi hänen mielestään maalintekopaikoille.

− Aika helposti pääsimme maalintekopaikoille ja tulos on tuo mikä on. En tiedä mikä siellä mätti.

Katse täytyy kuitenkin kiinnittää jo tulevaan.

− Pelasimme ehjät kaksi peliä ja se oli hyvä homma. Nämä voitot täytyy kuitenkin unohtaa samantien, nautitaan niistä tämä viikonloppu ja jatketaan eteenpäin. Ensi viikolla on tiistaina peli ja sieltä tulee ihan erilainen joukkue vastaan.

Ottelussa nähtiin myös tunteiden kuohuntaa. Ne huipentuivat kolmannen erän 16. minuutilla, kun turkulaisten Niclas Lucenius hermostui tamperelaisten Henrik Tömmernesiin ja aloitti kahakan. Miehet mätkivät toisiaan hetken ja Lucenius ajettiin ulos 2+5+20 minuutin tuomio niskassaan.

Tömmernes sai kaksiminuuttisen väkivaltaisuudesta ja olikin melko lailla ottavana osapuolena. Jormakalta löytyi ymmärrystä Luceniukselle.

− Kyllä hänellä oli varmasti melkoista tuskastumista. Hän on kuitenkin taitopelaaja ja varmaan hänellä on aika vaikeata ja se näkyy tuolla tavalla.

Hienoa kevättä odotellessa

Tappara on päässyt taas ylitse vaikeimmista ajoistaan ja joukkue majailee sarjataulukossa kuudentena iskuetäisyydellä kärkijoukkueista. Jormakka osaa osoittaa selkeitä syitä suunnanmuutokselle.

− Joukkue on löytänyt hyvän itseluottamuksen ja pyrimme pitämään sitä yllä. Olemme voittaneet hyvin pelejä ja se poikii koko ajan. Nyt kun alkavat kevät ja tärkeät pelit, niin on hyvä asia, että olemme tällaisessa junassa eikä tappiojunassa. Voitetaan pelejä ja peli kulkee, se on hyvä merkki.

Hyökkääjän oma kausi on sisältänyt monenlaisia hetkiä, eikä kaikki ole aina ollut kovin helppoa. Mies itsekin myöntää tämän, mutta ottaa myös ilon irti viime aikojen paremmasta vireestä.

− Minulla on ollut aika nihkeä kausi, mutta nyt viime pelit ovat menneet hyvin ja on tullut tulosta. Täytyy yrittää pitää siitä punaisesta langasta kiinni. Nyt on vielä hyvä neljän ottelun maaliputki. Onnistumiset ruokkivat minua ja koko joukkuetta.

Haastattelun lopuksi Jormakka toteaa, että Tappara ei tule tyytymään jämäsijoituksiin tällä kaudella.

− On hyvä, että pelit ovat kääntyneet näin ja olemme saaneet paketin kasaan. Luulen, että meillä on hyvä kevät tulossa.