Jormakan ongelmana pään sijaan uudet luistimet

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pekka Jormakka pelasi hienon paluuottelun.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Vain reilu viikko sitten pahannäköisen aivotärähdyksen venäläishyökkääjän taklauksen seurauksena saanut Pekka Jormakka palasi kehiin Kazakstan-ottelussa. Suurimmaksi ongelmaksi nousivat pääkipujen sijaan uudet luistimet.

Ensimmäistä kertaa sitten surullisenkuuluisan Venäjä-ottelun Suomen pelaavassa kokoonpanossa mukana ollut hyökkääjä Pekka Jormakka oli ottelun jälkeen iloisella päällä.

Suomen voiton lisäksi myös henkilökohtainen suoritus tyydytti. Jormakka saalisti ottelussa syöttöpisteen ja oli järjestämässä useampaakin hyvää maalipaikkaa Kazakstanin maalille.

- Energiaa oli, ja tänään tuntui siltä, että mennään eikä meinata. Jalka liikkui hyvin ja pystyin pysymään hyvin myös kiekossa. Sain pelattua sellaista energistä peliä ylipäänsä.

Venäjä-ottelusta ja Vadim Šipatšjovin taklauksesta on aikaa vain kahdeksan päivää. Jormakan mukaan tärsky ei kummitellut kuitenkaan takaraivossa ottelun aikana.

- Eipä sitä oikeastaan miettinyt. Mutta hereillä olin kyllä nyt, ettei kukaan pääse yllättämään ainakaan mistään puun takaa.

- Enemmän ongelmia oli kun uudet luistimet painavat, pitäisi päästä ottamaan pois, Jormakka nauroi.

- Toinen matsi vasta menossa näillä, ja yhdet treenit alla.

Leijonat pelasivat paikoitellen joukkueena kuitenkin hieman huolimattomasti, ja Kazakstan pääsikin ajoittain jopa dominoimaan kenttätapahtumia.

- No joo, meillä oli pakkovoitto ja kaverilla paineeton tila. Kyllä se vähän vaikuttaa pelaamiseen. Hyvin saimme onneksi kuitenkin puristettua voiton tuosta.

Koska Suomen pelit alkulohkovaiheessa on nyt pelattu, joutuu joukkue nyt odottamaan lohkon muiden pelien tuloksia ennen jatkopaikan kohtalon selviämistä. Jälkikäteen katsottuna Suomen olisi pitänyt olla paremmin hereillä heti turnauksen alusta asti.

- Kyllä se ensimmäinen peli oli tosi tärkeä, nyt kun katsotaan sarjataulukkoa. Se nousi nyt todella isoon arvoon. Sen jälkeen olisi pitänyt voittaa joko Venäjä tai USA -peli, mutta hävittiin nekin.

» Lähetä palautetta toimitukselle