Jordan Smotherman: "Asiallinen vastaus oli pettymys!"

LIIGA / Haastattelu
Smotherman ei kaihda fyysistä peliä.
Kuva © Teemu Eirtovaara, teemu.eirtovaara@gmail.com
Pelicans löysi uuden hyökkääjän ykkösnyrkkiinsä Ruotsin Allsvenskanista. Jordan Smotherman ei ole vielä ensimmäisissä harjoituspeleissä tehoillut, mutta niin valmennus kuin rennonoloinen hyökkääjä itse odottavat paljon.

Harjoitusottelussa Sibiriä vastaan Pelicansin ykkösketjussa pelasivat Smothermanin lisäksi Michal Repik ja Tyler Redenbach. Päävalmentaja Tomi Lämsä oli tyytyväinen ulkomaalaisketjunsa otteisiin, vaikkei tehopisteitä tullut.

- Herrat ovat kuitenkin olleet täällä vasta vähän aikaa. Jordan on vahva hyökkääjä, hän tykkää mennä maalille. Alkuun hänen on ehkä hankala löytää rytmi pelille täällä, sillä hän on tottunut pelaamaan Ruotsissa isossa kaukalossa. Hän väläyttelee kuitenkin ajoittain sitä, minkä takia hänet on tänne hankittu, kuvaili Lämsä.

Mutta onko harjoituspeleissä edes kyse tuloksesta vai onko peliesityksen laatu tärkeintä, Jordan Smotherman?

- Kyse on molemmista. Olemme tehneet tällä viikolla paljon töitä sellaisten asioiden eteen, joita halusimme nähdä jäällä. Onnistuimme. Halusimme puolustaa hyvin 60 minuuttia, teimme sen.

Smotherman oli itsekin mielissään uusista ketjukavereistaan, vaikkei tehopisteitä syntynytkään.

- Yhteispelimme parani koko ajan. Ajan myötä meistä tulee vielä parempia ja luomme entistä vaarallisempia tilanteita.

Joukkueen uusi huumorimies

Smothermanin lisäksi joukkueessa on liuta muitakin uusia pelaajia, ja valmennus vaihtui kokeneesta Hannu Aravirrasta nuoreen Lämsään. Smotherman pitää joukkueen uutta nuorekkuutta vahvuutena.

- Ryhmämme on vähän nuorempi kuin mitä Pelicansilla oli viime vuonna. Meillä on nälkäisiä pelaajia, jotka ovat valmiita tekemään töitä ja kilpailemaan.

Smotherman kiertelee kysymystä omista tavoitteista ensi kaudelle.

- Tavoitteeni on saada hyvä alku kaudelle, ja auttaa joukkuetta voittamaan. No joo, yritän olla asettamatta henkilökohtaisia tavoitteita. Olen uusi tässä liigassa, joten en tiedä millasia muut joukkueet ovat. Jos pysymmme pelisuunnitelmassa, meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä.

Smotherman ei tuntenut etukäteen ketään uuden joukkueensa pelaajia, mutta:

- Tähän asti on ollut hauskaa. Tulen toimeen molempien tšekkien (Repik ja Tomas Kudelka) kanssa hyvin, ja niiden kanssa, joiden vieressä istun pukukopissa.

Smotherman pääsi jo jekuttamaan hieman Repikiä, kun tšekkihyökkääjä vastaili Twitterissä Pelicans-fanien kysymykseen. Smotherman kyseli ketjukaveriltaan mielipidettä itsestään - ja sai pettymyksekseen asiallisen vastauksen.

- Hän vastasi kysymykseen ennen kuin kääntäjä kertoi kysyjän olevan minä. Olin vähän pettynyt, kun ajattelin, että hän sanoisi jotain hauskaa.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle