Joonas Vihko: "Pirun hyvin olen viihtynyt Ilveksessä"

LIIGA / Haastattelu
Vihkon työnteko ei tuottanut tulosta Ässiä vastaan.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Tappiollisen harjoitusottelun jälkeen Joonas Vihko oli pettynyt Ilveksen pelaamiseen, mutta löysi uudesta seurasta paljon hyvää.

Ilveksen hyökkääjähankinta Joonas Vihko ei ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen 1-5-tappioon päättyneessä ottelussa Ässiä vastaan.

− Ekassa erässä pelasimme sitä peliä, mitä olemme hakeneet. Saimme luotua paikkoja, mutta vastustaja iski paikoistaan pari maalia. Toisessa erässä loppui työnteko, emmekä pelanneet molempiin suuntiin tarpeeksi aktiivisesti.

− Meidän pelitapa on kova ja vaatii joka jätkältä, että tehdään 60 minuuttia hommia.

Kokenut laitahyökkääjä on tyytyväinen muutostaan Tampereelle ja Ilveksen riveihin.

− Pirun hyvin olen viihtynyt. Puitteet ovat loistavat.

− Isomman vastuun vuoksi siirryin Ilvekseen. Juttelin Sami Sandellin kanssa ennen sopimuksen tekoa ja kuulin pelkkää hyvää. Täällä on hyvä valmennus ja itselleni sopiva aktiivinen pelitapa.

Tulevalle kaudelle Vihkolla on valmiiksi mietityt tavoitteet.

− Henkilökohtainen tavoite on, että pystyisin pelaamaan ehjän kauden. Monella kaudella pelini taso on vaihdellut, nyt yritän pelata tasaisen kauden.

− Kuntopuolta on lähdetty viilaamaan, että jaksaa pelata täyden kauden. Mitään radikaalia muutosta ei kuitenkaan olla tehty. Loukkaantumisia on kuitenkin ollut, niin kesällä on tärkeää hoitaa peruskunto kohdalleen.

Vihko jakaa kiitosta Ilveksen fysiikkavalmentaja Petteri Piiroselle.

− Teimme yksilöllisen kunto-ohjelman ja kävimme läpi, mitä pitää kehittää. Hyvältä on tuntunut.

− Ei tässä olla enää nuoria, että ottaa oman aikansa saada irtonainen olo. Pikku hiljaa alkaa luistelu tuntua sellaiselta, mitä kauden aikana tarvitaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle