Joonas Komulainen – jalat auki ja roolia haltuun

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Markus Hästbacka
Hamburg Freezersin kanssa todellisen maali-iloittelun järjestäneen Kärppien johtohahmoksi nousi kakkosketjun sentterin paikan napannut Joonas Komulainen. Vahvan tulokaskauden viime vuonna pelannut Komulainen haluaa mennä eteenpäin pelaajana, minkä eteen on luotu vahva pohja onnistuneen kesäharjoittelun myötä.

European Trophyn tiistain kierroksella Kärpät lähti taistelemaan ilman panosta Hamburg Freezersiä vastaan, sillä mahdollisuudet lopputurnauspaikkaan olivat oululaisjoukkueen osalta menneet. Kovasti loukkaantumisista kärsivä Kärpät petrasi aiempiin otteluihin verrattuna maalinteon puolella, mutta erityisesti omat virheet aukaisivat saksalaispelaajille mahdollisuuksia osumien tekoon. Peli sujuikin vaihtelevasti oululaisten osalta, minkä allekirjoitti myös ottelussa isossa roolissa ollut Joonas Komulainen.

– Hyvän startin saimme alussa, mutta sitten vähän sössimme ensimmäisen erän loppupuolella. Toisen erän alku puolestaan oli huono, mutta saimme sitten hyvän loppukirin kolmannessa erässä. Erikoistilanteet eivät oikein kulkeneet ja vielä kaksi alivoimamaalia kaverille. Ihan hyviä tuossa pelissä on aihioita, mutta ratkaisuihin pitää saada voimaa ja maalien tekoon tarkkuutta, Komulainen analysoi.

Jari Viuhkolan ollessa sairastuvan puolella, on Kärppien valmennusjohto sijoittanut Komulaisen Juha-Pekka Haatajan ja Toni Kähkösen väliin kakkosketjuun. Kaksi maalia Freezersiä vastaan tehnyt Komulainen iloitsikin kasvaneesta roolista.

– Rooli maistuu ja sitä on totta kai tultu hakemaan. Otetaan sitä vastaan niin paljon kuin sitä vain annetaan. Nyt itselläni oli virkeä jalka ja sitä kautta se pelikin kulki paremmin. Kovan harjoittelemisen jälkeen on saanut paikkoja auki, kun viikonloppu huilattiin. Toivottavasti se oma tekeminen sitten jatkuu samalla mallilla, sentteri pohti.

Komulainen olikin Kärppien näkyvimpiä pelaajia illan pelissä erityisesti vahvan ylivoimapelaamisen johdosta.

– Hän on erityinen ylivoimapelaaja, se on ihan selvä juttu. Juonikkuus, kiekollinen taitavuus, on erittäin liikkuva ja varmasti tulee olemaan meidän ylivoimalla. Nytkin oli sillä saralla paras pelaaja, vaikka aika monta muuta yrittäjää siellä oli. Oli paras kiekkovarmuudessa, liikkeessä ja ratkaisuhalukkuudessa, analysoi Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta Komulaisen suorittamista.

Liike terävöitynyt

Viime kaudella todellisen läpimurron Kärppien liigamiehistöön tehneen Komulaisen, 22, kesä on mennyt ilman suurempia loukkaantumisia. Harjoituskauden ensimmäisissä otteluissa tullut kyynärpäävamma piti hänet muutaman pelin ajan sivussa, mutta paluu hyvään pelikuntoon on tapahtunut nopeasti. Kesällä tehty vahva työ on näkynyt hänen suorituksissaan selvästi päävalmentaja Aravirran mukaan.

– "Komu" on ollut koko syksyn hyvä. Onnistunut kesä takana ja kaikki testitkin ovat osoittaneet sen, että hän on päässyt vielä parempaan tikkiin. On miehistynyt ja sellaista nuoruuden pyöreyttä on lähtenyt pois. Se taas näkyy vielä parantuneena liikkeenä. Loistava teknisesti kaikin puolin, pelaa vahvuuksillaan ja rohkeasti. Ei kahlita tekemisen suhteen, kun on niin vastuuntuntoinen.

– Kaikki on huhtikuusta lähtien tehdyn työn tulosta, Aravirta pohjusti.

Tulevalle kaudelle Komulaisen henkilökohtaiset tavoitteet ovat selvät.

– Mennä eteenpäin pelaaja. Menen omilla tavoitteilla ja katsotaan sitten kauden jälkeen, että missä ollaan. Oman pään sisällä ja omassa tekemisessä ne tavoitteet ovat kaikista tärkeimmät, taitava sentteri kertoi.

Joukkueena Kärpillä on murheita erityisesti loukkaantumisten saralla, mutta niille Komulainen ei halua antaa paljoa painoarvoa. Joukkueen tekemiseen häneltä löytyy selvät sävelet.

– Tietysti niitä loukkaantumisia on ollut, mutta niiden taakse on ihan turha mennä. Niitä tulee aina runkosarjassakin varmasti. Meillä on paljon hyviä juttuja pelissä, mutta se voittaminen on vähän kiven alla nyt. Aletaan tehdä maaleja ja aletaan ottaa ne turhat maalit pois mitä kaverille ei tarvitse antaa, Komulainen sanoi päättäväisesti loppuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle