Joonas Järvinen - Pala, joka palauttaa HIFK:n huipulle?

LIIGA / Haastattelu
Järvinen ja muu HIFK pöllyyttivät Bluesia Kirkkonummella.
Kuva © Vilja Päätalo
Joonas Järvinen ei kieltäydy oman pään isännän roolista, mutta muistuttaa, että menestyvä joukkue tarvitsee pariakymmentä muutakin palasta.

Turkulaislähtöisen Joonas Järvisen puheesta kuulee vielä alkuperän, mutta mies on ehtinyt viime vuosina pelata ympäri maailman. Kierros pysähtyi ainakin täksi vuodeksi Helsingin IFK:hon.

- HIFK lähestyi minua kauden jälkeen ja he tarvitsivat juuri minunkaltaistani pakkia. Olin innoissani tästä mahdollisuudesta, Järvinen taustoittaa. 

Viime kaudella Järvinen pelasi Sotšissa hankalan kauden KHL:ssä. Sitä ennen puolustaja jahtasi NHL-unelmaa kaksi kautta, mutta tilille kertyi vain AHL-pelejä Milwaukee Admiralsin paidassa.

- Menen kausi kerrallaan. Maajoukkuehommatkin kiinnostaisivat tietysti, mutta Suomella on liuta kovia pakkeja KHL:ssä, Sveitsissä ja muuallakin, Järvinen kertoo.

HIFK on pelannut harjoitusotteluissaan vakuuttavasti. Tiistaina kaatui Blues Kirkkonummella loppuunmyydyn yleisön edessä murskalukemin 5-1.

- Joukkueiden harjoitusmäärät ja kokoonpanot vielä vaihtelevat tässä vaiheessa, joten näistä tuloksista on turha vetää sen kummempia johtopäätöksiä, mutta kyllä oma pelimme tuntuu todella hyvältä jo nyt, Järvinen hehkutti. 

Järvinen on pelannut ainakin toistaiseksi pelityyliltään hyökkäävämmän Tommi Taimen parina.

- Toistaiseksi olemme tosiaan pelanneet Tommin kanssa, ja hyvin on yhteispeli toiminut. Kai minun täytyy vähän katsoa sen perään, kun se vipeltää tuolla menemään. Aika tasajaloin olemme kuitenkin molemmat ottaneet: puolustuspään kauttahan puolustajan on pelattava, mutta on Tommi hyvä siinäkin päässä.

190-senttisen Järvisen rooli HIFK:ssa on selvä.

- Pyrin pelaamaan fyysisesti, ja vahvuuteni on aina ollut oman pään isännän roolissa. Maskimiehenäkin olen päässyt ylivoimalla pelaamaan ensi kertaa sitten Pelicans-vuosien. Vielä tekeminen on ollut vähän jäykkää, mutta toivottavasti kädet lämpenevät kun pääsee lämpimämpiin halleihin, Järvinen totesi viitaten Kirkkonummen viileään halliin.

Mutta onko Järvinen se pala, jota viime kaudella puolustuksensa kanssa kamppaillut HIFK on kaivannut?

- Jokainen äijä on pieni palanen paletissa. Yksi mies ei tee ihmeitä, mutta jos jokainen tekee oman osansa niin voi käydä hyvinkin, mies summaa.

HIFK:ssa pelaaminen on turkulaisellekin hieno asia.

- Tietysti on erityistä pelata joukkueessa, jolla on tuollaiset juuret. Historia ja menneisyys ovat isoja ja hienoja juttuja. Meillä on hyvät fanit ja olosuhteet kunnossa. Nyt lähdemme hyvällä mielellä CHL:ään, siellä on hienot joukkueet vastassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle