Joonas Donskoi Crosbystä: "Mahtava juttu"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Joonas Donskoi on yksi MM-kisojen ensikertalaisista.
Kuva © Niko Korkiakoski

– Hyvillä mielin mukana ja loistava juttu että valinta tuli. Henkilökohtaiset odotukset ovat, että pystyisin pelaamaan sitä samaa peliä kuin Kärpissä. Ihan omilla vahvuuksilla lähdetään. Todella hieno haaste urallani, kuvailee Donskoi.

Donskoi nähtiin tiistai-illan harjoituksissa Leijonien ykkösylivoimassa yhdessä kapteeni Jussi Jokisen, Aleksander Barkovin, Janne Pesosen ja Esa Lindellin kanssa. Lopullisista ketjukoostumuksista ei ole vielä varmuutta.

– En osaa sanoa. Tänään mentiin ainakin sillä. Kovia äijiä rinnalla, niin mukava oli ainakin pelata, kertoo Donskoi.

"mahtava juttu, että tuollaisia äijiä vastaan pääsee siellä vääntämään"

Paljon tuttuja pelikavereita mukana

Tšekkeihin valitussa leijonaryhmässä on mukana kahdeksan maailmanmestaruuskisojen ensikertalaista, mukaanlukien Donskoi. Miten keltanokat ovat mahtuneet kokeneempien pelimiesten sekaan?

– Hyvin on otettu vastaan. Tuttuja kavereita, etenkin oululaisia, on joukkueessa paljon. Euro Hockey Tourilta on myös paljon tuttuja naamoja mukana, mies kertoo.

Oulusta puheen ollen, Donskoi on vasta ehtinyt toipua Kärppien mestaruusjuhlista. Toisin voisi sanoa Kanada-maljasta, joka koki kovia joukkueen mukana. Syyllistä mies ei kuitenkaan osaa kertoa.

– No en osaa sanoa, että mihin se on kolissut, mutta ainahan se vähän osumaa ottaa. Syyllistäkään en rehellisesti kyllä edes tiedä. Mutta näitä sattuu. Kovaa mentiin ja hauskaa oli, naurahtaa Donskoi.

Entä mitä mieltä raahelaishyökkääjä on siitä, että supertähti Sidney Crosby päätti pitkän tauon jälkeen hypätä Kanadan MM-kisakoneeseen ja matkata joukkueensa mukaan Tšekkeihin.

– Tottakai se on hieno juttu, että tuollaisia maailman parhaita pelaajia haluaa tulla ja mahtava juttu, että tuollaisia äijiä vastaan pääsee siellä vääntämään, odottavainen mies tiivistää.

Tavoitteita Donskoi ei ole sen kummemmin kisoihinsa asettanut, mutta pelin hän toivoo loksahtavan kohdilleen mahdollisimman nopeasti.

– Me lähdetään varmasti peli kerrallaan, eikä mietitä yhtään sen pidemmälle. Koitetaan kehittää omaa peliä ja löytää ne yhteiset sävelet heti, suomenmestari Donskoi toivoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle