Erving on ollut yksi KeuPan monista onnistujista.

tomi.autio@jatkoaika.com

Joona Erving Jatkoajan valinta kuukauden Mestis-pelaajaksi: "Pelataan sille, kuka istuu vieressä"

Jatkoajan Mestis-toimitus valitsee tälläkin kaudella joka kuukausi kuukauden pelaajan. Lokakuussa valinta kohdistui KeuPan puolustajaan Joona Ervingiin.

Joona Erving on viettänyt edelliset vuodet Jyväskylässä JYPin organisaatiossa. JYP-Akatemian pudottua viime kevään karsinnoissa ja sen myötä koko toiminnan päätyttyä, oli edessä siirto lainasopimuksella Keuruulle.

− Hyvältähän se on tuntunut, odottavaisin mielin olin, kun tammikuussa tuli ensimmäinen isompi loukkaantuminen. Olkapää leikattiin, ja jouduin katselemaan pelejä sivusta. Tietenkin tuli hirveä hinku päästä pelaamaan. Kävin siinä sitten yliopistolla koulua enemmän, ja tein entistä enemmän hommia tätä kautta varten.

Erving näkee loukkaantumisessa kuitenkin hopeareunuksen, sillä poissa peleistä ollessaan puolustaja on pystynyt keskittymään harjoitteluun.

− Kyllä sillä varmasti on osaa ja arpaa, todella systemaattisesti rakennettiin harjoitusohjelma. Kehitystä on tullut paljon, voimaa jalkoihin. Putki liikkuu ja näin poispäin.

− Tavoitteena on ollut lähteä nauttimaan joka hetkestä, ja siinä on kyllä onnistuttukin. Tietysti haluan pelata niin hyvin, että kiinnostus myös JYPin puolelta heräisi, Erving linjasi tavoitteitaan.

Aikaisemmin enemmän puolustavana puolustajana kunnostautunut Erving on onnistunut alkukaudesta erittäin hyvin myös hyökkäyspäässä ja päässyt kantamaan joukkueensa kultakypärääkin. Lokakuussa tilille kertyi 3+10=13 tehopistettä.

− Tietenkin tuo lisää itseluottamusta, kun on tullut pisteiden valossa onnistumisia. Olen aina mieltänyt omiksi vahvuuksiksini pelin kääntämisen, ja kyllähän se vaatii kiekollistakin osaamista. Tavoitteena on ollut pidempään pystyä hyödyntämään kiekollista osaamista enemmän hyökkäyspäässä, nyt se on onnistunut.

Ervingin tapaan koko KeuPa on onnistunut syksyn peleissä ja keikkuu sarjataulukon kärjessä.

− Itsellä tuli heti tänne tultua sellainen tunne, että joukkue ryhmäytyi heti todella hyvin yhteen. Tänne on joka päivä kiva tulla, porukka on hymyssä suin. Se on varmasti isoin juttu, että pelataan sille, kuka istuu siinä vieressä.

Mestiksen oma valinta kuukauden pelaajaksi oli TUTOn puolustaja Kalle Valtola. Kuukauden nuoreksi pelaajaksi arvostettiin Peliittojen Severi Lahtinen.

Lue myös

KeuPalle kolme vahvistusta Jyväskylästä

MESTIS | 15.8.2017 11:17
KeuPan miehistö täydentyy kolmella lainapelaajalla, kun puolustajat Joona Erving ja Olli Aitola sekä hyökkääjä Riku Tiainen siirtyvät JYPistä Keuruulle. lue lisää

Ilveksen Ahoniemi loppukauden Turussa

MESTIS | 4.1.2018 19:52
Ilveksen sopimuspelaaja Niko Ahoniemi siirtyy TUTOon. Lisäksi seura tiedotti lainaliikenteestä myös poispäin ja uudesta A-nuorten vahvistuksesta. lue lisää

Kolme toivetta: Keuruulle eväitä huippuvireen jatkamiseen ja tulevaisuuteen

MESTIS | 23.12.2017 16:00
Suureksi yllätykseksi Mestiksen piikkipaikalta joulutauolle lähteneen KeuPa HT:n meno on ollut vakuuttavaa. Erityisesti joukkueen hyökkäyspelaaminen on kerännyt ihastelua. lue lisää

Suomenmestari Tuokkola KeuPan tolppien väliin - "Todellinen laatuvahti"

MESTIS | 14.11.2017 22:25
Mestiksen kärjessä majaileva KeuPa saa maalivahtiosastolleen kokeneen vahvistuksen, kun alkukauden Itävallassa torjunut Pekka Tuokkola siirtyy keuruulaisryhmään. lue lisää

17-vuotias Anttoni Honka tekee Liiga-debyyttinsä JYP-paidassa − kaksi pelaajaa Mestikseen

LIIGA | 17.10.2017 12:44
JYPin nuori lupaus Anttoni Honka saa ensimmäisen näytönpaikkansa Liigassa, kun 17-vuotias luistelee joukkueen puolustuksessa SaiPa-ottelussa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Joona Erving

KeuPa HT #53 L p
s. 1994 Oulu
181CM / 85KG
SOPIMUS: Laina (JYP)