Joko nyt Tapparan erikoistilanteet rullaavat? - Jasu: "En viitsi kaikkia kortteja paljastaa"

LIIGA / Haastattelu
Juhani Jasulle illan maali oli kevään pudotuspelien toinen.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Tappara upotti TPS:n kolmella ylivoimamaalilla. Kirvesrintojen erikoistilanteet takkusivat puolivälierissä, mutta välieräavauksessa nähtiin askel parempaan.

Tapparan ylivoima oli pudotuspelien heikointa tähän asti. Turussa keskiviikkona kirvesrinnat iskivät kaikki kolme maaliaan ylivoimalla. Ensimmäisen maalin lapioi Juhani Jasu maskimiehen paikalta.

— Toimitimme kiekon maalille, ja se jäi maalin eteen pomppimaan. Yritin huitaista kiekkoa (Matti) Järviselle päin, mutta jostain se pomppi maaliin. En ensin edes tajunnut, että kiekko meni suoraan maaliin huitaisustani, Jasu naurahti.

Jasun mukaan ylivoimaan ei ole tehty suuria muutoksia. Syyn tehokkuuteen 30-vuotias sentteri löytää sopimisesta viisikkojen kesken.

— Viisikot käyvät tietenkin paljon läpi, mitä voisimme parantaa ja mitkä jutut toimii. En viitsi kaikkia kortteja paljastaa, mutta olemme käyneet läpi ylivoiman rakennetta. Eli mistä saamme nopeasti avut kiekolliselle, ja mitä kautta yritämme hakea kutipaikkoja, Jasu avaa.

Myös alivoima takkusi KalPa-sarjassa, ja tamperelaisten alivoimaprosentti oli vain 66,67. Keskiviikkona TPS onnistui neljästä ylivoimasta kerran heiluttamaan häkkiä.

— Alivoimassa on vielä paljon parannettavaa, sillä TPS pääsi ampumaan turhan hyvistä paikoista. Saimme tänään hyviä kokemuksia TPS:n ylivoimasta, ja uskon, että pystymme tekemään jatkossa ylivoiman vaikeammaksi TPS:lle, myös alivoimalla raatava Jasu totesi.

Tappara voitti Turun kamppailun lopulta jatkoerässä Henrik Haapalan maalilla 2−3. TPS:n ja Tapparan välinen välieräsarja jatkuu perjantaina Tampereella.

» Lähetä palautetta toimitukselle