Jokinen kehuu ketjukavereitaan: ”En syöttelisi, jos olisi tuollainen laukaus”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jokinen on tehnyt töitä ja tarjoillut kiekkoja.
Jussi Jokinen on pelannut turnauksen läpi Aleksander Barkovin ja Patrik Laineen kanssa hyökkäystriona. Jokinen on toistaiseksi tyytynyt syöttämään ketjukavereilleen, jotka ovat vastanneet maaleista. Tämä rooli kelpaa kuitenkin miehelle itselleen.

Suomi voitti Ranskan Pietarin päiväpelissä lukemin 3-1. Kaikki kolme maalia Suomi iski ottelun toisen erän aikana, mutta mahdollisuuksia olisi ollut tehdä isompikin määrä kaappeja.

Edelleen voittamattomana jatkavan Suomen tehokkaimman hyökkäystrion ovat muodostaneet Patrik Laine, Jussi Jokinen ja Aleksander Barkov. Trion laidalla häärivä Jokinen on jäänyt toistaiseksi maaleitta, mutta on kerännyt koko turnauksessa yhteensä seitsemän syöttöpistettä.

"Muistan viime vuonna Norja-pelissä, kun sitä maaliani katsottiin varmaan 10 minuuttia videolta"

Myös Ranskaa vastaan Jokinen alusti kaksi maalia. Hän tyytyy syöttelemään mielellään.

− Olen omaan peliin aivan tyytyväinen. Kun eivät nuo Tampereen miehet mulle paljoa syöttele, niin olen tyytynyt sitten tässä turnauksessa syöttöpisteisiin, Jokinen hymyilee.

Ketjukaveri Laineen laukauksesta on kohistu läpi turnauksen ja oikeastaan läpi kuluneen kiekkosesongin. Jokista ei haittaa, että saa tarjoilla Laineen lapaan kiekkoa.

− Eipä Patelta paljoa kiekkoa takaisin tule, mutta en kyllä minäkään syöttelisi, jos itselläni olisi tuollainen laukaus, että se on aivan oikein, Jokinen kehuu.

Suomen erikoistilannepelaaminen ja erityisesti ylivoima on ollut hyvässä kuosissa. Suuri osa Leijonien maaleista onkin syntynyt ylivoimalla, mutta tasaviisikoin Leijonien maalinteko on ollut ajoittain hiukan tuskaista.

Lauantaina kuitenkin kolmesta maalista kaksi tuli tasakentällisin.

− Onneksi saatiin tänään myös viidellä viittä vastaan hiukan päätä auki, joten sitä kautta pitää olla kokonaisuuteen tyytyväinen myös, Jokinen sanoo.

Ottelussa nähtiin kaksi pitkää videotarkistusta. Barkovin tekemää 2-0-osumaa tarkasteltiin pitkään nauhalta, mutta vähintään yhtä kauan tuomari rupatteli luuriinsa, kun ranskalaisista Pierre-Édouard Bellemare laittoi kiekon maaliin kolmannen erän loppupuolella.

Nämä aina rikkovat peliä.

− Muistan viime vuonna Norja-pelissä, kun sitä maaliani katsottiin varmaan kymmenen minuuttia sieltä videolta. Nyt oli sitten kaksi tuollaista pidempää pätkää. Luulisi, että ne saisi sieltä nopeampaakin katsottua, mutta ei siinä auta muuta kuin odottaa ja pitää itsensä valmiina, Jokinen harmittelee.